Sant Julià estudia posar en marxa un transport públic a la demanda

Veïns de Nagol i de Certés, dos nuclis que han augmentat la població, es queixen per no tenir un servei que arriba a altres punts com Aixirivall, Juberri o Auvinyà

Un vehicle del servei Quart Bus a Sant Julià de Lòria.
Un vehicle del servei Quart Bus a Sant Julià de Lòria. Altaveu

El comú de Sant Julià de Lòria ha informat a travès de les xarxes socials que és coneixedor de la situació del transport públic a la parròquia i està estudiant la viabilitat tècnica i econòmica de posar en marxa una prova pilot similar a la d’altres parròquies. Els resultats de l'estudi es coneixeran aviat.

El creixement de població en determinats quarts de Sant Julià de Lòria i especialment a Nagol i a Certés ha fet que alguns veïns s'hagin queixat per no disposar d'un transport públic regular i si aquest, per motius econòmics, no fos possible a la demanda. Actualment es dona servei a Aixirivall, Auvinyà, Juberri i Naturlandia. Els veïns de Fontaneda, de Nagol o de Certés que no disposen de vehicle o que, per qüestions d'edat, ja no poden conduir han de comptar amb algun familiar que els porti o anar-hi amb taxi.

En aquest cas el cost entre el centre urbà i Certés està entre els 16 i els 18 euros. una xifra alta per persones que s'han de desplaçar amb freqüència a Sant Julià per rebre assistència al Centre d'Atenció Primària o per anar a sessions de fisioteràpia. Veïns de Certés i de Nagol han explicat el seu cas per mitjà de les xarxes socials. Fa temps que demanen que el Quart Bus arribi també als seus llocs de residència. Cal recordar que en aquests pobles no hi ha comerços.

Comentaris

Trending