Sant Julià disposarà d'un nou espai al centre del poble per a la festa major

El comú destina 30.000 euros per uns treballs que es van iniciar la setmana passada en dos terrenys entre el Camp de Perot i la plaça Major

Comentaris

El terreny ha d'estar a punt per a la festa major.
El terreny ha d'estar a punt per a la festa major. BRU NOYA

Sant Julià de Lòria disposarà d'un espai de 400 m2 en dos nivells entre el Camp de Perot i la Plaça Major. La zona s'inaugurarà per a la festa major i els treballs es van iniciar la setmana passada. El comú ha destinat 30.000 euros a les obres que consisteixen a aplanar el terreny, a plantar arbres i a construir una pista de petanca. No es descarta que el nou espai aculli algun dels actes de la festa major.

L'objectiu dels treballs és revitalitzar la plaça Major, un procés que es va iniciar amb la rehabilitació de l'edifici Glòria on hi ha ubicat el centre de dia de la gent gran, el centre d'atenció primària i el departament de Socials. La construcció de l'espai ha estat possible gràcies a una permuta i un lloguer amb dos propietaris. La corporació vol que la plaça recuperi el protagonisme que va tenir anys enrere quan era el centre social de la parròquia.

El pla d'urbanisme permet construir edificis de fins a set pisos però les negociacions del comú amb els propietaris ha aconseguit limitar l'alçada per no perdre l'esperit i l'essència de la plaça. El procés es va iniciar ara fa just un any, quan el comú va obrir la convocatòria d’un concurs públic per contractar un tècnic que havia d’acompanyar en el procés per endreçar aquest indret de la parròquia.

A partir de les reunions que el tecnic va mantenir amb els privats es va dissenyar el nou indret amb la possibilitat d'edificar edificis de quatre pisos.


 

Comentaris

Trending