Sant Julià busca terrenys per poder acollir un centre educatiu Montessori

El comú ja ha fet gestions amb propietaris privats per poder posar sobre la taula dels impulsors nacionals del projecte possibles ubicacions

Reproducció de l'avantprojecte Montessori pensat per a l'antic hotel Casamanya.
Reproducció de l'avantprojecte Montessori pensat per a l'antic hotel Casamanya. ARXIU

Els impulsors nacionals del projecte educatiu Montessori i el comú de Sant Julià estan treballant colze a colze en la recerca de terrenys que puguin servir els primers per construir l’escola que inicialment s’havia pensat tirar endavant a l’antic hotel Casamanya d’Ordino i que ara té molts números d’acabar ubicant-se a la parròquia laurediana. Les properes setmanes hi ha d’haver una nova trobada entre les parts per intercanviar la informació entre els uns i els altres.

Fa unes setmanes, abans del període nadalenc, les impulsores del projecte al Principat -per darrere tindrien el suport d’un grup inversor lligat a la matriu de Montessori- es van reunir amb el comú de Sant Julià per avaluar la possible col·laboració que podria oferir l’administració laurediana. En aquest marc, segons fonts comunals, i vist que Sant Julià “aposta per esdevenir una parròquia referent en educació”, s’hauria compromès a fer les gestions oportunes amb propietaris privats lauredians que poguessin disposar d’espais per llogar o vendre.

Responsables comunals ja haurien fet aquests contactes i ara estarien en disposició de posar sobre la taula dels promotors del projecte Montessori possibles ubicacions que, per ara i per prudència, no han transcendit. També els propis impulsors de la iniciativa educativa haurien fet els seus contactes. Ara caldria que uns i altres posin en comú les gestions dutes a terme. Els impulsors del projecte, més interessats en comprar que en llogar, estan a l’espera de tancar la ubicació final per activar els inversors internacionals.

Comentaris (4)

Trending