Sant Julià arriba amb optimisme a la resolució de la ciutat creativa i satisfeta per la feina feta

La Unesco s'ha de pronunciar durant les proxìmes setmanes sobre la candidatura de la parròquia laurediana

Comentaris

Entrega del dossier de Sant Julià com a ciutat creativa de la Unesco.
Entrega del dossier de Sant Julià com a ciutat creativa de la Unesco. ALTAVEU

El comú de Sant Julià de Lòria afronta amb optimisme i confiança el final del procés de designació de la parròquia com a ciutat creativa de la Unesco. El cònsol major, Josep Majoral ha recordat que ja es va superar la primera fase que era l'acceptació del dossier i que ara cal esperar el resultat el mes vinent. 

Majoral creu que l'important és aconseguir la nominació però també “donar valor a allò que ja tenim. Sant Julià és una parròquia rica en cultura”. La preparació del dossier de candidatura ha servit, en paraules del cònsol, “per fer sortir conceptes nous. M'he quedat sorprès per la riquesa cultural. El fet de recollir tot això en un vídeo i en llibre ja és una eina molt potent".

Segons el mandatari, el fet d'entrar a la xarxa de 250 ciutats creatives "permetrà trobar sinergies amb totes elles i continuar treballant per a la cultura i anar creixent a nivell parroquial". Majoral també ha destacat la importància de la representació cada Nadal d’’Els Pastorets’, la colla gegantera i l'Esbart Laurèdia, a banda dels artesans encapçalats per Sergi Mas. “El fet d'aconseguir la nominació seria perfecte perquè ens donarà un camí concret a fer a nivell cultural. En cas contrari queda tota la feina feta”, ha apuntat.

Comentaris (1)

Trending