Sant Julià analitzarà el seu comerç durant un any per trobar la fórmula per potenciar-lo

El comú signa un conveni amb la Cambra de Comerç, els tècnics de la qual faran l’estudi de diagnosi sobre les debilitats i les fortaleses dels establiments més cèntrics, especialment els de l’avinguda Verge de Canòlich

Josep Maria Mas i Josep Majoral en el moment de la signatura.
Josep Maria Mas i Josep Majoral en el moment de la signatura. Pilar Candel

El comú de Sant Julià de Lòria pretén buscar els mecanismes idonis per mirar de potenciar el comerç de proximitat de la parròquia, especialment aquell que és més cèntric. Per mirar de trobar les millors solucions possibles, ha encarregat un estudi de diagnosi a la Cambra de Comerç. Durant un any, tècnics d’aquesta organització analitzaran els comerços de la parròquia per detectar-ne les seves febleses i, també, els seus punts forts.

Mitjançant aquest conveni que s’ha signat aquest dilluns, la Cambra de Comerç farà un estudi del centre comercial de Sant Julià de Lòria. Bàsicament, d’aquelles botigues que se situen a l’avinguda Verge de Canòlich i Francesc Cairat, aproximadament. Tot i que la duració de l’acord és d’un any, el president de la Cambra, Josep Maria Mas, ha explicat que l’estudi es portarà a terme en quatre mesos, i que es farà per part d’una de les tècniques de l’organisme. Es parlarà amb cadascun dels locals que estiguin en aquestes zones, “per copsar les mancances i allò que realment no caldrà posar tanta atenció perquè ja ho tenen desenvolupat”.

Després d’aquests quatre mesos de treball es pot tenir “uns resultats bastant fidels” de quina és la situació real del comerç a Sant Julià de Lòria. Amb el diagnòstic que s’obtingui amb l’estudi es podrà decidir cap on s’ha de desenvolupar el sector a la parròquia i, així, “aportar afluència de gent en els trams on hi ha més dificultat”, ha apuntat Mas. Per portar a terme aquestes tasques, el comú ha aportat una inversió de 8.000 euros, que el cònsol major, Josep Majoral, ha explicat que esperen que siguin per aconseguir la finalitat “de ser una parròquia comercial”.

La situació actual del comerç a Sant Julià, fent una valoració inicial, no és fàcil, “però tampoc és tot negre”, ha explicat Majoral. El cònsol ha reafirmat que “la situació pandèmica no ajuda, hi ha alguna baixa que altra i això demostra que el comerç està patint i està tancant”. Tot i això, ha assegurat que s’obrin negocis nous, però que no estan “a peu de carrer”, que és el tipus de comerç que es busca potencia per “dinamitzar la parròquia”. Per tant, amb aquest estudi es podrà definir un full de ruta per saber com ajudar i quines solucions se li poden donar a aquests petits empresaris.

Aquest és el segon conveni que signa el comú amb la Cambra, “i ambdós estan dirigits a assolir el mateix repte”, ha explicat Majoral. El primer acord anava dirigit a oferir formació a tots els comerços que volguessin implicar-se, “va ser un pas de professionalització”. Ara el que es busca és trobar les mancances per poder oferir les ferramentes que calguin. En paral·lel, Majoral ha anunciat que el comú té pensat posar en marxa un pla de revitalització, que s’anunciarà el pròxim mes de febrer. En aquest sentit, es faran accions “des de l’òptica comunal”, més enllà d’actuar de forma individual als comerços.

Comentaris

Trending