Les restriccions de construcció a Ordino inquieten promotors i propietaris

El comú podria anunciar dilluns la suspensió almenys temporalment de la concessió de noves llicències urbanístiques, un fet que ha aixecat molts dubtes i fins i tot inseguretat jurídica

Comentaris

Edificis del coll d'Ordino .
Edificis del coll d'Ordino . ARXIU

La reunió de poble de dilluns a Ordino ha aixecat molta polseguera. La mancança de recursos hídrics que hi podria haver a la parròquia si es mantingués en els propers anys el ritme de construcció actual ha portar el comú a prendre decisions i ha deixat propietaris i promotors amb l'ai al cor. Creuen que tota autorizació vigent difícilment es pot aturar però temen que es pugui crear una inseguretat jurídica.

 

La hipòtesi més estesa entre uns i altres és que el comú farà especial incidència en les noves urbanitzacions i que es baixi l'altura dels edificis en un o dos pisos. Aquí la pregunta que sorgeix si aquesta normativa s'aplicarà als edificis que estan dissenyats però que no s'han començat a construir. "En el cas de les unitats, hem pagat el vial i ara potser no ens surt a compte que baixin l'altura", explica un  propietari que ha cedit terreny per a una nova promoció a prop de la carretera del Coll d'Ordino. Tothom és conscient que la llei  permet al comú canviar els plans d'urbanisme al cap d'uns anys o fer-ne una modificació parcial però també saben que no es pot parlar de moratòria "perquè cal una aprovació de Govern", diu un promotor.

Una vista general d'Ordino.

Relacionat

Ordino planteja deixar d’atorgar noves llicències urbanístiques

Hi ha ara mateix, un projecte molt gran d'edificacions que canviaria completament l'entrada a la parròquia, mentre el comú ja disposa de l'estudi que van encarregar sobre creixement urbanístic. La corporació desitja una construcció més sostenible i adequada a l'entorn. Si es desenvolupessin totes les unitats d'actuació que hi ha aprovades, la parròquia experimentaria un creixement de més del 100%, i podria passar dels més de 5.000 habitats que té actualment, a 12.000, tot i que aquesta seria la part més alta de la forquilla.

 

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending