Ordino planteja deixar d’atorgar noves llicències urbanístiques

La ‘moratòria’ parcial de la construcció s’emmarca en l’escassetat de recursos especialment hídrics que hi pot haver en un futur proper i s’anunciarà dilluns durant una reunió de poble

Una vista general d'Ordino.
Una vista general d'Ordino. ARXIU

Alguns ho consideren una decisió electoralista. Per escenificar que s’actua davant la voràgine constructiva en una parròquia declarada Reserva de la Biosfera. Per a d’altres, frenar l’atorgament de nous permisos constructius és necessari. En tot cas, es preveu que la decisió que anunciarà formalment dilluns el comú d’Ordino en el marc d’una reunió de poble de suspendre almenys temporalment la concessió de noves llicències urbanístiques generarà un important rebombori a la parròquia.

De fet, en alguns àmbits polítics i ciutadans ja l’està generant. Hores d’ara no se sap l’abast exacte. Sí que la decisió s’adoptarà a tenor dels articles 90 i 91 de la llei del sòl, que són els únics que permeten deixar en l’aire l’atorgament de permisos constructius i que s’hauran de raonar en una futura revisió del pla d’urbanisme. En tot cas, la decisió se sustenta en diversos informes que es comunicaran en la reunió de poble prevista per a dilluns a les 9 de la nit a l’Andorra Centre de Congressos d’Ordino (ACCO).

La decisió se sustenta en diversos informes en relació a la sostenibilitat, la demografia i el medi ambient que es comunicaran en la reunió de poble prevista per a dilluns a les 9 de la nit a l’Andorra Centre de Congressos 

La reunió s’ha convocat, estrictament, per parlar de la sostenibilitat de la parròquia. I en ella s’hi han de fer públics els resultats d’un seguit d’estudis en relació a la sostenibilitat, la demografia i el medi ambient que s’han realitzat els darrers mesos i que ara ja estan del tot acabats. Segons les fonts consultades, seria especialment preocupant la mancança de recursos hídrics que hi podria haver a la parròquia si es mantingués en els propers anys el ritme de construcció actual.

Algunes de les fonts consultades han explicat que el comú -la reunió de poble la lideraran els cònsols, Josep Àngel Mortés i Eva Choy- té damunt la taula diversos projecte sol·licitats. Respecte d’aquests hauria d’informar i si compleixen la normativa actual, autoritzar-los. Però també hi ha pràcticament la certesa que hi hauria interès per part d’alguns promotors internacionals de desenvolupar alguna nova urbanització. I és aquesta, entre altres, la que es voldria frenar. El soroll, a Ordino, és evident. I fins dilluns els cònsols no posaran punt i final a les especulacions donant els detalls complets.

Etiquetes

Edificis del coll d'Ordino .

Relacionat

Les restriccions de construcció a Ordino inquieten promotors i propietaris

Comentaris (25)

Trending