La reforma de la part baixa del carrer Doctor Vilanova s’allargarà durant vuit mesos

El projecte inclou actuacions a Prat de la Creu, on es crearà un tercer carril entre la rotonda de Govern i Prada Casadet, que també s’ampliarà i on es crearà una nova voravia

El carrer Doctor Vilanova.
El carrer Doctor Vilanova.

El comú d’Andorra la Vella vol impulsar en els pròxims mesos la reforma del carrer doctor Vilanova. El concurs també preveu ampliar les actuacions a un tram de Prat de la Creu i a Prada Casadet. Aquestes dues vies també seran sotmeses a una considerable millora, tant pel trànsit rodat com per als vianants. En cas que tot es pugui tirar endavant ja s’estima que la durada de les obres seria d’uns vuit mesos a partir del moment que comencin, previst per a finals d'estiu.

El projecte és ambiciós. Aprofitant que una part important de la parcel·la ja és comunal fruit del conveni de cessió anticipada, es vol millorar total la zona, especialment l’accés a la parròquia des de la carretera general. L’actuació global, però, també preveu reformar part del carrer Prat de la Creu, que guanyaria una mena de carril d'acceleració des de Doctor Vilanova fins a Prada Casadet, així com aquesta darrera via.

Així, la idea és que Doctor Vilanova, tal com es va dir, passi a tenir tres carrils, dos en sentit pujada i un de baixada. Una ampliació que també hi haurà a un tram de Prat de la Creu. En aquest cas, un carril addicional, que sortirà de la primera via, en direcció a Escaldes, tot i que limitat. Només fins a Prada Casadet, carrer al qual donarà accés directe, segons es pot comprovar al plec de bases del concurs al qual ha tingut accés Altaveu.

El carrer Doctor Vilanova on s'actuarà.

Relacionat

Andorra la Vella convoca el concurs per ampliar el carrer Doctor Vilanova

Les millores no només seran per als cotxes. També per als vianants. Les voravies s’amplien als tres carrers o, en el cas de Prada Casadet, es crea una de nova on actualment no n’existeix cap. I es col·locarà nou mobiliari urbà, seguint el disseny ja impulsat a altres zones de Prat de la Creu aprofitant les obres d’instal·lació de la xarxa de calor.

El projecte també preveu donar una nova imatge a la rotonda de Govern. L’antiga font, desapareguda arran de les obres a Prat de la Creu, no es recuperarà. En canvi, al seu interior hi haurà uns espais florals amb gespa i algun arbre.

La idea del comú és poder adjudicar els treballs durant la primavera. Un cop s’encetin les obres, es preveu que s’allarguin durant vuit mesos. Es farien a partir de finals d'estiu. En el concurs es demana a l’empresa que guanyi l’adjudicació que planifiqui els treballs de forma que tinguin la menor afectació possible al trànsit, vist que dos dels carrers afectats són essencials per a la mobilitat a la zona.

Comentaris (1)

Trending