La recuperació econòmica i turística també arriba al Pas de la Casa

La manca de restriccions de mobilitat està fent que la competència entre destinacions sigui molt més gran per recuperar el turisme

Una imatge d'arxiu del Pas de la Casa.
Una imatge d'arxiu del Pas de la Casa. POLICIA D'ANDORRA

Sensacions contradictòries entre comerciants i xifres de vehicles que passen per la fontera francoandorrana. Pels comerciants, les vendes no estan sent tan bones com s'esperaven, mentre que les dades indiquen una afluència diària de cotxes d'entre 5.000 i 8.000 vehicles. Enguany, la manca, pràcticament, de restriccions de mobilitat està fent que la competència sigui més gran entre les diferents destinacions.

“L’estiu està anat bé”. Així ho ha confirmat la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, sobre el període estival al Pas de la Casa, amb una gran dependència del turisme gal. En aquest sentit, ha assenyalat que, “segons les últimes dades, per la frontera passen entre 5.000 i 8.000 vehicles diaris”, fet que repercutís en els comerços i els establiments hotelers de la localitat encampadana.

De fet, el Pas de la Casa ha estat una de les localitats que li ha costat encetar aquesta recuperació després de la pandèmia, precisament, per aquesta dependència del turisme francès i que s'ha deixat notar a la població per les restriccions de mobilitat que hi va haver, durant gran part de la pandèmia, a França.

Enguany, a banda de 'competir' per atraure el turisme de proximitat, també han de lluitar amb les destinacions més llunyanes i és que, cal recordar, que és el primer any que, a excepcions d'alguns països llunyans, les restriccions són nul·les. La percepció, per tant, en alguns casos és que la temporada no està sent tan bona com s'esperava. "L'agost està sent més fluix, les tempestes de tarda no ajuden gaire", han indicat les fonts consultades per l'Altaveu, tot i que han precisat que "el juliol ha estat igual o un pel superior al de l'any passat". Aquests darrers dies d'agost acabaran d'indicar si aconsegueixen tancar l'estiu amb unes xifres, més o menys, satisfactoris.

Etiquetes

Comentaris

Trending