La reconstrucció dels Serradells, ara sí, començarà l’1 de febrer

L’acord entre el comú i les constructores implicades, entre les quals Project que havia demanat peritatges addicionals sobre l’incendi, permetrà iniciar les obres gairebé un any després de ser adjudicades

Una imatge de l'estat actual dels Serradells.
Una imatge de l'estat actual dels Serradells. Toni Solanelles

Amb gairebé un any de retard amb relació a la previsió inicial però, per fi, la reconstrucció de la piscina dels Serradells podrà començar. Ja hi ha una data marcada al calendari: 1 de febrer. Les obres es tiraran endavant amb l’acord de Project, la constructora que havia sol·licitat l’any passat diferents pericials de cara als processos legals que haurà d’afrontar a conseqüència de l’incendi que va destrossar la instal·lació.

La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, ha confirmat que amb l’arribada del febrer es posaran en marxa els treballs per refer l’equipament,  després del greu sinistre que va patir el novembre del 2018. Les obres es van adjudicar ara fa un any però, des de llavors, no havien pogut tirar endavant. En primer lloc, per l’esclat de la pandèmia del coronavirus i el confinament. En segon, pels peritatges addicionals demanats per Project, l’empresa adjudicatària en el seu dia dels treballs a la façana on es va originar el foc.

Una imatge de la zona dels Serradells més afectada.

Relacionat

El comú espera ara poder iniciar la reconstrucció dels Serradells a mitjan gener

Aquesta petició va fer que la Batllia aturés l’inici dels treballs. Fins ara. “Hem tancat l’acta de replanteig i Project accepta que les obres es comencin a fer ja”, ha explicat Marsol a Altaveu. Per tant, se supera l’obstacle que havia paralitzat fins ara el projecte. La cònsol confia ara que, un cop es posi fil a l’agulla, es compleixin els terminis que s’havien establert en el moment de fer l’adjudicació dels treballs.

El projecte està dividit en dues parts. Una, la reconstrucció de la façana pròpiament dita, que assumirà Project seguint l’encàrrec fet en el seu dia des del comú. L’altre, la resta d’actuacions, que va guanyar Locubsa, per un import de 4,16 milions d’euros. La previsió situava la durada dels treballs en uns 14 mesos i, per tant, haurien d’estar enllestits avançada la primavera de l’any vinent.

Marsol argumenta que l’acord assolit és important per garantir el bon desenvolupament del projecte. “És bo i per això hem tingut paciència i hem esperat més del que potser tocava. Ara, cada empresa podrà fer la seva part”, comenta la mandatària de la capital.

Comentaris (1)

Trending