El comú espera ara poder iniciar la reconstrucció dels Serradells a mitjan gener

Progec ha sol·licitat un contraperitatge respecte d’uns elements específics del teulat de l’equipament que, de facto, impedeixen que s’iniciïn la resta de treballs

Una imatge de la zona dels Serradells més afectada.
Una imatge de la zona dels Serradells més afectada. Toni Solanelles

El comú d’Andorra la Vella espera ara poder iniciar les obres de reconstrucció del centre esportiu dels Serradells a mitjan gener, una vegada passades les festes nadalenques i quan s’hagi pogut resoldre la demanda per part de Progec d’un nou peritatge, en aquest cas relatiu a uns aspectes concrets de la teulada de l’equipament. Així ho ha assegurat aquest dilluns la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, que ha confirmat que els treballs no s’han pogut posar en marxa en contra d’allò previst.

Marsol ha mostrat la seva preocupació pel retard en l’inici dels treballs i pel fet que pot acabar suposant un risc per al conjunt de l’estructura que porti tan temps a la intempèrie, atès que una part de la instal·lació està sense coberta. Justament, el contraperitatge que s’ha sol·licitat té a veure amb el teulat, que és un element “fonamental perquè al final s’acabarà malmetent” la resta de l’equipament. Els treballs s’haurien pogut reiniciar sempre que no es toqués la teulada, però vist que aquesta és una de les parts essencials del projecte, no es podia pas tirar endavant la reconstrucció.

“Costa d’assumir-ho, però forma part de l’Estat de Dret que cada part pugui assegurar les seves proves”, ha admès una Conxita Marsol que ha reconegut també que “quan es judicialitza” qualsevol qüestió, aquesta automàticament “es complica”. Per això “cada cop estic més contenta” de l’acord al qual va arribar amb les companyies asseguradores i al fet d’aconseguir uns diners que no només permetran reconstruir allò que l’incendi va destruir sinó que es podran fer altres millores.

Una imatge de l'estat actual dels Serradells.

Relacionat

Les obres als Serradells segueixen encallades dos anys després de l’incendi

La intervenció gran que s’ha de dur a terme, doncs, tal i com l’Altaveu ja va avançar aquest diumenge, està aturada. Una altra cosa és que s’hagin anat fent alguns preparatius i s’hagi retirat tota la brossa i les restes derivades de l’incendi. Les obres ja estan adjudicades des de fa molts mesos i les empreses que han de participar en els treballs ho tenen tot a punt per començar. Només han de rebre el vist-i-plau per poder-se posar en marxa.

Comentaris (1)

Trending