Les obres als Serradells segueixen encallades dos anys després de l’incendi

L’empresa més implicada en els treballs al centre esportiu en el moment que hi va haver el malaurat foc ha impugnat l’autorització inicialment concedida per la Batllia i la reconstrucció haurà d’esperar

Una imatge de l'estat actual dels Serradells.
Una imatge de l'estat actual dels Serradells. Toni Solanelles

Les obres de reconstrucció dels Serradells hauran d’esperar. Semblava a mitjan mes passat que s’arribaria al segon aniversari del malaurat incendi que va destruir la piscina amb els treballs reiniciats. Però l’efemèride es compleix aquest diumenge i el més calent és a l’aigüera. El que semblava fa un mes que seria possible ara mateix torna a estar en l’aire. L’embolic legal comença a ser important i el comú busca un acord amb les empreses implicades en el projecte per poder desencallar la situació.

Hores d’ara no se sap quan es podran iniciar els treballs que han de refer la piscina, la part de la instal·lació més malmesa per l’incendi, destruïda del tot a excepció d’una estructura de l’edifici que no es va veure afectada. Fa poc més d’un mes, la Batllia va dictar un aute en virtut del qual s’autoritzava el comú a engegar els treballs. Ja s’havia realitzat el peritatge que una de les múltiples empreses (hi ha constructores, industrials subcontractats i també asseguradores) havia sol·licitat poder fer.

La sessió de comú d'Andorra la Vella celebrada aquesta tarda al Centre de Congressos de la parròquia

Relacionat

Les obres del centre esportiu dels Serradells començaran a principis de novembre

Però el permís tàcit per poder iniciar els treballs ha quedat en paper mullat des del moment que Progec, l’empresa que tenia adjudicades les obres on hi va haver l’incendi el 22 de novembre del 2018, ha promogut una nova impugnació judicial. Això ha tornat a aturar el procés. La constructora, almenys pel que havia transcendit fins ara, s’havia de fer càrrec de refer la façana cremada mentre que la resta d’actuacions que s’han de dur a terme s’havien ara adjudicat a Locubsa.

Les fonts consultades, que només han confirmat la impugnació, han admès que la situació resulta molt enrevessada i que el comú i la constructora busquen un acord extrajudicial -de fet, el pacte fa temps que es cerca sense que per ara es trobi- per desbloquejar una qüestió que comença a enquistar-se de manera molt preocupant. Començant a mitjan novembre, la previsió és que la reconstrucció estigués enllestida a principi de l’any 2022. Ara mateix, tot és en l’aire i molt incert.

Comentaris (8)

Trending