Rascagneres dubta que Escaldes tingui “voluntat real” d’aprovar l’ordinació del Madriu

El cònsol menor d’Encamp assegura que la normativa no obliga, com assegura Gili, a demanar permís per fer activitats a la vall, ja que “només ha d’informar”

Vall del Madriu-Perafita-Claror.
Vall del Madriu-Perafita-Claror. Altaveu

El cònsol menor d’Encamp, Jean Michael Rascagneres, ha carregat contra Escaldes-Engordany pel “bloqueig” que, al seu entendre està provocant amb l’ordinació reguladora de la vall del Madriu. El mandatari, també representant del comú a la comissió de gestió, ha desmentit que la normativa obligui la corporació que ara encapçala Rosa Gili a demanar autorització si vol fer activitats a l’espai protegit. “Només ha d’informar”, ha afirmat. Per això, ha expressat “la sospita de si té al voluntat real d’aprovar-la”.

Rascagneres ha aprofitat que, durant la sessió de comú celebrada aquest dijous, s’havia de validar les darreres actes de la comissió de gestió per criticar el fet que un tema tan important estigui ara mateix aturat, malgrat que inicialment hi havia un acord entre les quatre corporacions amb territori a la vall. De fet, en certa forma ha respost les declaracions fetes hores abans per Gili, donant a entendre que ni Encamp ni les altres dues parròquies preveuen fer canvis en l’ordinació. “Vam debatre i vam argumentar el perquè és correcta i no cal modificar-la”, ha afirmat durant la sessió.

Sobre el fet que des d’Escaldes es justifica la decisió de no aprovar-la pel fet que caldria demanar permís a altres comuns per fer activitats, Rascagneres ha negat aquest extrem. “No és cert. Només es demana que s’informi perquè la filosofia de la comissió de gestió és aquesta, treballar amb unanimitat i que hi hagi informació mútua entre tots”, ha afirmat. Al seu entendre, aquest argument “em deixa la sospita de la voluntat real d’aprovar l’ordinació”.

-seguirà ampliació-

Comentaris

Trending