Els radars mòbils controlaran especialment l’accés a Ordino i el tram previ a l’arribada al Serrat

El cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, ha explicat que els aparells han estat una demanda expressa del comú, preocupat per l’excés de velocitat que s’ha detectat en molts cotxes a alguns punts de la xarxa viària de la parròquia

Dos operaris col·loquen un rètol avisant de la presència d'un radar.
Dos operaris col·loquen un rètol avisant de la presència d'un radar.

Els nous radars mòbils que serviran per controlar els excessos de velocitat a la xarxa viària d’Ordino són una petició expressa del comú. Així ho ha reconegut el cònsol major, Josep Àngel Mortés, que ha expressat la preocupació per dos punts especialment negres. El primer, el tram de carretera abans d’arribar al Serrat. El segon, l’entrada a Ordino baixant des d’Arcalís.

Mortés ha explicat que “va ser una demanda que es va fer a la Taula de Mobilitat”. I aquesta l’ha acceptat. “És un problema a nivell general. La gent corre cada cop més”, ha apuntat. I s’entén que els radars poden contribuir a posar-hi fre.

La carretera a la zona de la Clota, a Ordino.

Relacionat

Radars mòbils controlaran la velocitat a Ordino

El cònsol ha indicat que hi ha dues zones que els inquieten especialment. Allà s’ha detectat que són massa els cotxes que excedeixen els límits de velocitat permesos. Així, un és l’accés a Ordino baixant des d’Arcalís. L’altre és el tram de carretera previ al Serrat, on des que es va completar el seu eixamplament també es constata que hi ha qui corre més del que seria convenient.

El comú confia que, ara, es pugui posar solució. “És un problema de civisme. Només es pot solucionar si es toca la cartera”, ha apuntat. Tot i això, ha advertit que els radars “s’aniran canviant de lloc” i que, d’aquesta forma, es vol que “la gent sigui conscient que pot tenir alguna sanció”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending