Queixes per la presencia de motos de trial a Juberri, Auvinyà i la Rabassa

Residents en aquestes zones consideren que fan malbé el bosc i el comú diu que es faran més controls en aquell indret

Un practicant d'enduro en una zona de muntanya de Sant Julià de Lòria.
Un practicant d'enduro en una zona de muntanya de Sant Julià de Lòria.

Diversos residents a les poblacions de Juberri i Auvinyà s’han tornat a queixar perquè la presència de motos de trial i enduro estan fent malbé els boscos d’aquestes zones i també de la Rabassa. 

 

Des del comú recorden que hi ha una ordinació segons la qual les motos de trial poden circular en grups de com a màxim tres mentre que les d’enduro no poden anar per camins de de muntanya excepte si aquests fan més de 2,5 metres d’amplada.

El cònsol major, Josep Majoral és conscient de les dificultats per fer complir la normativa. “Hauríem de tenir sempre un agent de circulació o un policia cada vint metres i per tant se’ns fa difícil. Sí que s’han posat algunes sancions, concretament a la zona de la Rabassa”. Amb tot, Majoral ha avançat que es faran més controls a les zones d’Auvinyà i Juberri.

Les infraccions poden ser sancionades amb quantitats que van dels 50 als 3.000 euros en funció de la gravetat. L’infractor ha d’assumir l’import de les multes i de les despeses ocasionades per l’execució subsidiària de les actuacions de restitució dels béns a l’estat que tenien abans de la comissió de la infracció, que es poden exigir per la via administrativa i executiva. En cas que no les assumeixi, el comú de Sant Julià de Lòria es farà càrrec d’aquestes actuacions de restitució dels béns i també s’exigiran per via administrativa i executiva.

Comentaris (8)

Trending