El PS vol saber quant li ha costat al comú el fallit -per ara- telefèric del Carroi

La minoria socialdemòcrata reclama a la majoria liderada per Conxita Marsol totes les factures pagades per un projecte del qual celebren l’ajornament tot i que creuen que els motius no són els anunciats

González, Carmona i Samarra, consellers del PS a Andorra la Vella.
González, Carmona i Samarra, consellers del PS a Andorra la Vella.

La minoria socialdemòcrata al comú d’Andorra la Vella demanarà a la majoria que aclareixi quin ha estat el cost per a la corporació del fallit -per ara- projecte del telefèric del Carroi. Des de la formació se celebra la decisió, però dubten que l’únic motiu sigui l’encariment dels materials de la construcció. Per això, volent tenir accés a totes les factures vinculades a la iniciativa.

Així, es demanarà “el detall de totes les despeses a càrrec del comú relacionades amb el concurs internacional per la concessió administrativa, la construcció i l’explotació d’un giny aeri de transport de passatgers per cable entre Andorra la Vella i el Pic de Carroi (1a fase), i el Pic de Carroi i l’Estació de Pal (2a fase)”. Aquest, cal recordar, ha estat ajornat sine dia, segons el que va apuntar la cònsol major, Conxita Marsol.

Així, Dolors Carmona, Lídia Samarra i Sergi González sol·licitaran “totes les factures  relacionades amb el projecte”. I això inclou des d’estudis fins a vídeos promocionals o assessoraments. També volen disposar de la documentació lliurada objecte dels encàrrecs que es van realitzar per poder publicar el concurs relatiu al projecte del Carroi per tal de fer una valoració econòmica i de la planificació d’aquest.  

Els consellers també han volgut fer palès que des de la corporació no se’ls havia fet arribar cap informació sobre l’ajornament del projecte. Celebren la decisió, però dubten respecte al motiu real i consideren que el principal motiu és que el concurs ja havia quedat desert i que, tal com es va plantejar (cost de la construcció del giny a càrrec de l’empresa guanyadora de la concessió), molt probablement pot tornar a quedar desert amb l’agreujant de l’increment del cost dels materials.

Comentaris (6)

Trending