El PS vol que els ciutadans es mobilitzin contra les inversions “inadequades” de Marsol

Els consellers socialdemòcrates a la capital anuncien una protesta pels pròxims dies després de conèixer que la segona fase de la reforma de la Rotonda s’enfila a 4,5 milions, 1,5 més del que inicialment es preveia

Els consellers del PS al comú de la capital, Dolors Carmona i Sergi González
Els consellers del PS al comú de la capital, Dolors Carmona i Sergi González PS

El PS vol que la ciutadania expressi de forma clara el seu enuig davant la gestió comunal de la majoria que lidera Conxita Marsol. Si cal, fins i tot, sortint al carrer. Els consellers socialdemòcrates a la corporació de la capital han anunciat que convocaran una mobilització en contra del que consideren inversions “inadequades” per part de l’equip de govern. El que ha esgotat la paciència és l’elevat sobrecost amb què s’adjudicarà la nova fase de la reforma de la Rotonda.

Justament, aquest és un dels punts de l’ordre del dia de la sessió de comú que s’ha de celebrar aquest divendres. Inicialment, el pressupost pel 2022 reservava una partida de tres milions d’euros per a aquest projecte, que inclou les fonts de llum al riu Valira. Això ja suposava que el cost global de tota la remodelació aniria més enllà de les xifres inicialment calculades.

Un cop obertes les ofertes presentades, la sorpresa per als consellers socialdemòcrates ha estat majúscula. El projecte s’adjudicarà per 4,5 milions, és a dir, 1,5 més dels inicialment estimats. Des de la formació es lamenta que el sobrecost més cridaner, però posen en relleu que es tracta d’una situació que es repeteix massa cops en els projectes que impulsa el comú liderat per Marsol. En aquest cas, l’elevat import d’adjudicació es justifica per com s’ha incrementat el preu de materials com ara l’alumini i la dificultat per trobar mà d’obra, ara mateix, per part del sector de la construcció.

Representació de com han de quedar les futures fonts de llum al Valira.

Relacionat

L’aposta per les fonts de llum al Valira dispara el cost de la reforma de la Rotonda

Per això, han anunciat la voluntat de convocar una protesta ciutadana. Volen que la gent es mobilitzi per denunciar la “inversió inadequada” que exerceix la majoria comunal. De la mobilització no han donat gaires detalls. Tot just han avançat que s’anunciarà la setmana vinent a través de les xarxes socials de la formació.

“Hem de buscar fórmules perquè la societat d’Andorra la Vella s’impliqui, es mobilitzi i que puguem fer d’altaveu per traslladar aquest neguit per l’increment de costos que no són necessaris”, ha explicat el conseller socialdemòcrata Sergi González. En aquest sentit, ha afirmat que “hem de dir prou”. Des del PS recorden que aquest fort increment del cost del projecte de la rotonda arriba després de “forts increments en les tarifes dels aparcaments i en les taxes”.

Per això, consideren necessari “canalitzar el neguit que ens han transmès moltes persones” i “sacsejar la ciutadania”. La forma exacta de la mobilització s’està encara treballant, però no es descarta res. “La mobilització es pot fer de mil maneres i per què no arribar a una sortida física a un lloc”, ha comentat González.

Comentaris (11)

Trending