El PS retreu a Liberals que escolli un conseller comunal per entrar a Gasopas

La representant d’Agrupament Encampadà, Esther Vidal demana que s’aixequi la prohibició d’anar amb mascotes pels passeigs de l’Alguer i Mojácar, mesura que la majoria no preveu, per ara, aixecar

Un dels cartells que anuncien la prohibició d'anar amb mascotes pels passeigs de l'Alguer i el de Mojácar.
Un dels cartells que anuncien la prohibició d'anar amb mascotes pels passeigs de l'Alguer i el de Mojácar. G. P.

L’elecció dels nous representants del comú d’Encamp al consell d’administració de Gasopas ha encès la sessió de comú celebrada aquest dijous. El motiu? El fet que l’escollit des de Liberals sigui Èric Alguacil, ja conseller menor de l’equip de govern de la corporació. La proposta ha molestat els membres de la minoria de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I). Tant David Rios com Enric Riba, han lamentat el que consideren una “acumulació de poder”. Per això, han votat en contra de la designació.

Ja durant la sessió, tots dos han deixat clar que no compartien la decisió. Amb certa ironia, Riba ha demanat si “tenen tan poca gent a Liberals que han de nomenar un conseller comunal”. En aquest sentit, Rios ha recordat que per aquests nomenaments, els darrers anys, la majoria de formacions amb representació al consell de comú han optat per persones externes a la corporació, fet que permet “entrar a altres ciutadans a aquests òrgans i conèixer com funciona l’administració”.

Alguacil, lògicament, ha demanat la paraula per defensar-se. La cònsol major, Laura Mas, ha volgut apuntar que, per part de l’equip de govern, “defensem totes les eleccions dels partits, com s’ha fet sempre”. Per la seva banda, el conseller ha volgut remarcar que la decisió que fos ell qui entrés a Gasopas “la va prendre el comitè local”.

En la roda de premsa posterior a la sessió, els socialdemòcrates han tornat a posar el tema sobre la taula. “La dona del Cèsar no només ha de ser honesta; també ho ha de semblar”, ha apuntat Rios, tot assegurant que fets com aquest “fan mal a la política”. Des del PS s’ha volgut deixar clar que “no hi estem d’acord amb el fet que aquest càrrec l’ocupi durant quatre anys un conseller comunal”. Per la seva banda, Riba ha remarcat que, malgrat que l’elecció fos del comitè local, “ningú l’obliga a acceptar; pot refusar i mirar de convèncer un altre membre”.

DEBAT SOBRE ELS PASSEIGS RESTRINGITS ALS ANIMALS

Un altre punt que ha generat polèmica durant la sessió ha estat la prohibició que es pugui anar amb gossos o altres mascotes pels passeigs de Mojàcar i de l’Alguer. La decisió la va prendre el comú arran de la pandèmia, però encara es manté en vigor fet que s’ha qüestionat des de l’altre grup de la majoria, Agrupament Encampadà. Esther Vidal ha lamentat que “sap greu que qui viu a les Bons no els pugui utilitzar per culpa de quatre incívics”.

Al seu entendre, la mesura tenia sentit en el seu dia, quan es va adoptar per facilitar la desinfecció de tots dos llocs en mig de la pandèmia. Ara, però, ja no. “Si comencem així, haurem de tancar molts carrers. Nosaltres apostem per sancionar els incívics”, ha remarcat, tot lamentant que aquests “s’han traslladat a altres llocs”.

Des de la majoria, però, es té clar que la decisió no es tocarà. “La mesura ens ha fet veure que les zones han millorat en netedat i s’ha reduït la brutícia i els actes de propietaris incívics”, ha justificat la cònsol major, Laura Mas. Per això, “és efectiva i, per ara, no ens plantegem per ara aixecar-la”. El canvi, ha defensat, ha estat radical: “a l’estiu el passeig de Mojacar era insalubre i amb la prohibició ho hem solucionat. Qui l’utilitzà ho agraeix”.

Comentaris

Trending