El PS exigeix informació al comú d’Andorra la Vella dels danys provocats per la crescuda del riu

Els consellers socialdemòcrates entenen que els fets evidencien, com havien advertit en diferents ocasions, el risc d’una actuació a la llera del Valira que, defensen, “ara no toca”

El riu aquest matí al seu pas per la zona on es construeixen les fonts
El riu aquest matí al seu pas per la zona on es construeixen les fonts

Els consellers de Partit Socialdemòcrata + Independents al comú d’Andorra la Vella han demanat una reunió urgent a l’equip de govern, i concretament amb els responsables d’urbanisme, per tal d’analitzar l’estat dels diferents projectes en marxa i, especialment, de les fonts del Valira. L’objectiu és saber de primera mà quins desperfectes va ocasionar la brusca crescuda del riu aquest dilluns al vespre. Des de la formació s’ha tornat a carregar contra una obra que “ara no toca”.

Dolors Carmona, Lídia Samarra i Sergi González consideren que els fets evidencien la preocupació ja expressada anterior per aquesta obra a la llera del Valira. Així, mitjançant un comunicat han recordat que “ja havien exposat que aquest projecte i els treballs d’execució, iniciats fa mig any aproximadament, poden suposar un risc”.

La zona en obres, inundada, aquest dilluns a la nit.

Relacionat

El riu ‘s’empassa’ les obres de les fonts de colors a Andorra la Vella

Per això, han tornat a demanar els diferents estudis d’impacte ambiental i els relatius a la seguretat de la infraestructura, que esperen poder tractar en el si de la reunió demanada per analitzar els projectes urbanístics en curs del comú. Així mateix, demanen pels plans d’actuació dissenyats en cas de crescuda inesperada del riu mentre es realitza la construcció amb l’objectiu d’evitar danys. En aquest sentit, des de PS+Independents d’Andorra la Vella s’insistirà en la necessitat d’evitar els perills i reduir els riscos que poden suposar posar elements a la llera del riu. 

Els consellers socialdemòcrates recorden que “el cost dels treballs de construcció de les fonts al riu Valira és al voltant dels 4 milions d’euros”. Per això, pregunten per la repercussió econòmica que hagi tingut la crescuda del riu per al comú. Alhora, volen fer el punt sobre el ritme de l’execució dels treballs i saber si van com previst.

Des de la formació s’ha volgut reiterar que aquestes obres “ara no toquen”, doncs “no només el benefici per a la població d’Andorra la Vella serà reduït i aquesta té altres necessitats a satisfer”, sinó que a més, en època de desgel i crescudes del riu suposen un “risc afegit” per a les persones.

Comentaris (5)

Trending