La processionària continua en alguns boscos de Sant Julià malgrat el fred i un tractament aeri

El passat 20 de setembre es va fer una acció amb helicòpter i cada any s'intervé amb tot tipus de mitjans com canons micropulveritzadors o 'helidrons'

Comentaris

Processionària en el camí de Sant Martí, al costat de la Font Roja el dijous 2 de desembre.
Processionària en el camí de Sant Martí, al costat de la Font Roja el dijous 2 de desembre. B.N.

La processionària continua present en els boscos d’algunes zones de Sant Julià de Lòria, malgrat l’arribada de fred i les diferents intervencions que s’han realitzat, la darrera d’elles el passat 20 de setembre. La seva presència destaca a Nagol, al camí de Sant Martí. La larva d'aquest lepidòpter és una de les poques que es manté activa durant l'hivern. De fet, el fred es considera el principal limitant en la seva distribució geogràfica

El comú de Sant Julià de Lòria ha posat en marxa durant els darrers anys diferents intervencions per combatre l'eruga processionària del pi com tractaments preventius mitjançant un canó micropulveritzador en zones accessibles amb vehicle.  També s'han fet servir drons lleugers i fins i tot un 'helidron' de llarga distància per arribar a les zones de més difícil accés. Amb aquest aparell, s'aconsegueix cobrir molta més superfície que amb drons lleugers, ja que disposa d'un radi d'actuació de fins a 500 metres i permet cobrir quatre hectàrees per cada vol. 

La darrera actuació es va efectuar el mes de setembre passat, amb un tractament aeri amb  helicòpter i el Bacillus thuringiensis i les dosis emprades són compatibles amb la resta d'insectes, el medi natural, les persones i els animals, per als que és innocu, per tant no és necessari prendre cap mesura de protecció en particular. Tot i això i malgrat l'arribada del fred hi ha processionària en algunes zones com la de Nagol.

Malgrat la disminució efectiva de la població d'eruga de la processionària durant els darrers hiverns, aquest estiu algunes de les captures d'adults efectuades reflecteixen una activitat significativa de l'insecte. La processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa) és un lepidòpter defoliador que, a més d'ocasionar danys de consideració en extensions importants de boscos de pins de determinades espècies, origina urticària i trastorns al·lèrgics a les persones i als animals.

WhatsApp Image 2021 12 03 at 16.56.58
Processionària al camí de Sant Serni de Nagol el divendres 3 de desembre.

 

Comentaris (1)

Trending