Preparatius en marxa per iniciar les obres de construcció del pont tibetà de Canillo

L’empresa que ha de dur a terme els treballs trasllada cap a la zona on s’hauran de fer els ancoratges, a tocar l’Armiana, al camí de la Vall del Riu, maquinària i materials

Una excavadora aranya que participarà en les obres al camí de la Vall del Riu.
Una excavadora aranya que participarà en les obres al camí de la Vall del Riu.

El compte enrere per a l’inici de les obres dels controvertits ponts tibetans de Canillo, que de moment quedarà en un de sol, el gran, d’uns 600 metres de llargada, està més en marxa que mai. L’empresa que ha de fer els treballs ha començat a traslladar cap a la zona on s’han de construir els ancoratges i altres elements del projecte tant maquinària com materials. A partir de la setmana que ve l’impacte del dispositiu serà més visible.

Però no deixa de ser curiós veure alguns elements com una excavadora aranya a tocar de l’Armiana, al camí de la Vall del Riu. Veure caminar aquesta màquina és tota una experiència. És específica per a treballs en llocs de difícil accés i feines de certa complexitat. Ha d’anar fins al lloc movent les potes amb cura i amb un conductor al seu interior. D’entrada es farà només un dels ponts, el més llarg, que suposa una inversió d’uns tres milions d’euros. S’hauria d’inaugurar l’estiu del 2021.

Recreació del que hauria de ser el futur pont tibetà.

Relacionat

Canillo comprarà un terreny de 5.000 metres quadrats per desbloquejar els ponts tibetans

El projecte, si ja era qüestionable sense pandèmia, ho és més encara ara, amb les dificultats econòmiques que hi ha a nivell global. Però tot i les crítiques de l’oposició i d’una part de la ciutadania canillenca, la majoria demòcrata comunal considera que és necessari mantenir atractius a la parròquia i pensa que els ponts, o el pont de moment, pot ser un bon reclam turístic que complementi, a més, el mirador del Roc del Quer.

El projecte ha tingut alguna que altra dificultat, entre altres coses perquè el Govern ha trigat més del que el comú es pensava a validar la iniciativa. De fet, no es van emetre tots els informes que calia i no s’ha fet fins que no s’ha modificat tant el punt de sortida com el d’arribada. Hi havia massa dubtes. De fet, dubtes que també la minoria d’Objectiu Comú ha anat palesant. Amb tot, l’inici de les obres és ara més que mai imminent.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending