Canillo comprarà un terreny de 5.000 metres quadrats per desbloquejar els ponts tibetans

El comú aprovarà aquest diumenge l’operació després que el propietari s’hagi tancat en banda a permetre que a la parcel·la, afectada per riscos naturals, s’instal·li cap element de subjecció de les passarel•les i que aquestes la sobrevolin

Recreació del que hauria de ser el futur pont tibetà.
Recreació del que hauria de ser el futur pont tibetà. COMÚ DE CANILLO

El comú de Canillo ha aconseguit desbloquejar el projecte de construcció dels ponts tibetans a la vall del Riu. Això sí, tocarà posar diners sobre la taula per poder tirar endavant la infraestructura. En concret, hauran de comprar el terreny d’un privat que no volia que les passarel·les sobrevolessin la seva propietat i que alguns dels elements de subjecció s’hi situessin al terreny. L’operació s’ha d’aprovar en el ple tradicional que se celebrarà aquest diumenge a la tarda.

Fa temps que el comú canillenc aposta per aquests ponts tibetans, que, es defensa des de l’actual majoria, suposarien un important impuls turístic per a la parròquia. El projecte inclou dues passarel·les. Una, la més important, de prop de 600 metres de llargària i a 200 metres d’altura que es convertiria en la més gran del món i estaria ubicada a la vall del Riu. L’altra, més modesta, seria de 35 metres amb entre 10 i 12 metres d’alçada.

Fa temps que les obres per construir-los es van adjudicar. En concret, el juliol del 2019. Amb un pressupost de 2,6 milions d’euros. Des de llavors, però, els treballs no han pogut començar per diversos motius.

Es tracta d'una parcel·la de prop de 500 metres quadrats afectada, però, per riscos naturals i, per tant, amb poques opcions de construir-hi res

En primer lloc, perquè s’estava pendent dels permisos corresponents des del Govern. Això ja va provocar que s’ajornés la construcció i, per tant, que no es complís el primer termini inicialment previst: que els ponts estiguessin completats aquest estiu. En els darrers mesos, però, havia sorgit un altre imprevist: l’oposició del propietari d’un terreny afectat, la parcel·la coneguda com a Prat de Grau.

Inicialment, hi havia un acord per permetre el sobrevol del pont, ja que era l’única afectació que hi havia a la parcel·la. El problema ha sorgit amb uns canvis al projecte que s’han hagut de fer per complir els requeriments de Govern i que implicava que al terreny també hi havia d’anar uns elements de la infraestructura. Llavors, el propietari va retirar el vistiplau. I això havia deixat bloquejat el projecte.

Finalment, el comú ha aconseguit desllorigar la situació. Clar que, per fer-ho, li tocarà passar per caixa. Bàsicament, ha de comprar la parcel·la. Un terreny que, segons les fonts consultades, poc ús més pot tenir, ja que està afectat per riscos naturals i, per tant, no és edificable. En total, 4.956 metres quadrats.

L’operació està ja acordada amb el propietari, però ha de rebre encara el permís del consell de comú. Aquest arribarà aquest diumenge, en el ple que la corporació ha de celebrar. La xifra que es pagarà no ha transcendit, però algunes fonts han indicat que seria “important” per a un terreny amb una utilització molt limitada.

Comentaris (17)

Trending