Posar a punt el viaducte de les Riberaygues costarà prop de 200.000 euros

El comú d’Encamp ha adjudicat les obres que han de servir per solucionar la manca de manteniment en els setze anys vida del pont i que haurien d’estar enllestides a inicis de tardor

Part inferior del viaducte de les Riberaigües.
Part inferior del viaducte de les Riberaigües.

Encamp destinarà prop de 200.000 euros a les actuacions de manteniment al viaducte de les Ribeaygües. L’estructura, després de quinze anys de vida, necessita una important rentada de cara i, també, una sèrie d’obres per solucionar les patologies detectades pels tècnics de Govern. Els treballs, que duraran uns dos mesos, s’efectuaran aquest estiu, però no caldrà tancar-lo al trànsit.

El pont permet accedir a la zona de Vila i a la carretera de Beixalís des de la rotonda sud del poble, la que hi ha al costat de Ràdio Andorra. Es tracta d’una estructura impulsada pel llavors cònsol Miquel Alís i que es va inaugurar el 2007. Per tant, ja va camí dels setze anys de vida i d’utilització, encara més intensiva els darrers temps pels canvis interns en la circulació del nucli urbà encampadà.

Ara fa uns anys, des de Govern es va impulsar un estudi que va servir per inventariar l’estat de tots els ponts existents al país. I la nota de la infraestructura encampadana no va ser bona. L’informe de Territori evidenciava una sèrie de problemes de manteniment, en part agreujats pel fet que des de la seva construcció no s’hi ha fet cap actuació. Així, es van detectar tota una sèrie de patologies que calia corregir.

Així, es va constatar problemes d’humitats a les zones de les juntes del viaducte que, finalment, ha generat filtracions que han acabat afectant altres parts de l’estructura, com ara el formigó de les piles, els cap ponts o les bigues. Al mateix temps, cal actuar en les oxidacions que pateixen alguns elements metàl·lics i la galeria de serveis. També seran necessàries intervencions de pintura i reparacions a les baranes.

El comú és qui es fa càrrec d’aquestes obres. Per això, va convocar un concurs que, ara, s’ha tancat. Aquesta setmanal, el ple de la corporació va adjudicar els treballs a l’empresa Progec. Costaran 196.000 euros. Un cop comencin, duraran uns dos mesos. Per tant, s’espera que a inicis de tardor tot estigui completat.

L’actuació, a priori, no hauria de suposar un gran problema per al trànsit. S’espera que, tret de moment molt puntuals, no calgui tallar la via.

Comentaris

Trending