Els ports de muntanya encampadans protagonistes en la ‘Gran Fondo World Championship’

Els tres recorreguts de la prova permetran descobrir els Cortals, el Port d’Envalira i la collada de Beixalís

La presentació de la marxa cicloturista gran fondo.
La presentació de la marxa cicloturista gran fondo.

Encamp viurà una jornada ciclista el 18 de setembre que tindrà com a protagonista els tres ports de muntanya encampadans -els Cortals, el Port d'Envalira i la collada de Beixalís-. La prova, a més, tindrà com a ambaixador el triatleta alemany Jan Frodeno

Els Cortals, el Port d’Envalira i la collada de Beixalís seran les protagonistes de la nova marxa cicloturista inclosa al circuit internacional Grand Fondo World Championship. La cita serà el 18 de setembre i passarà per a 21 països i amb més de 20 proves previstes per al 2022.

Aquesta primera edició de la cita ciclista encampadana comptarà amb tres recorreguts diferents que busquen satisfer tota mena de públic i que volen donar l'oportunitat de viure diferents experiències pel que fa a distància i recorreguts. La més llarga serà Envalira 103 Km, un itinerari en forma de bucle que inclou Beixalís, el coll d'Ordino, el Port d'Envalira i els Cortals d'Encamp amb 3.300 metres de desnivell. El recorregut intermedi constarà de 47 quilòmetres amb 1.670 metres de desnivell i preveu les ascensions a Beixalís i els Cortals d'Encamp. Finalment, el tercer és el que Cortals 31 km, amb poc més de 1.000 metres de desnivell en una carretera icònica per al ciclisme, destinada a aquells que vulguin iniciar-se en trams d'alta muntanya. Les dues primeres puntuables pel campionat absolut i el júnior (dels 16 al 18), respectivament.

Jan Frodeno.

Relacionat

El triatleta Jan Frodeno es trasllada a viure a Andorra

L'arribada d'aquesta prova ha estat molt ben valorada per part del comú que reflecteix l'aposta que ha fet la corporació per continuar consolidant la parròquia com a destinació de turisme esportiu. Per la seva part, l'organitzador, Dani Buyo, ha posat en relleu que "permetrà als amateurs participar en un campionat mundial en un format mixt. En la prova hi haurà trams neutralitzats, però es cronometraran les tres pujades als tres ports".

Una prova que tindrà com ambaixador internacional de renom: el triatleta alemany, campió olímpic i tres vegades campió mundial de l'Ironman, Jan Frodeno, que recentment ha vingut a viure al Principat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending