El triatleta Jan Frodeno es trasllada a viure a Andorra

L’alemany, or als Jocs de Pekin el 2008, deixa Girona, on mantindrà la residència fiscal, els seus negocis i la seva fundació benèfic, atret per la possibilitat d’entrenar en alçada que brinda el Principat

Jan Frodeno.
Jan Frodeno.

Un altre esportista de renom s’ha afegit a la ja llarga relació de residents al Principat. Es tracta de l’alemany Jan Frodeno, una de les figures claus en el món del triatló, amb tres campionats del món al seu palmarès. Els darrers anys havia viscut a Girona però ara ha decidit traslladar-se a Andorra, segons han indicat mitjans especialitzats en aquesta modalitat.

Frodeno es convertirà en el segon triatleta d’elit que arriba al Principat a residir. Aquí ja hi era l’australià Cameron Wurf. Segons ha explicat el digital ‘Triatletas en la red’, que posa en relleu que un dels punts que ha decidit l’alemany a fer el canvi és el fet de poder entrenar en alçada. De fet, ja feia temps que feia viatges regulars a Andorra. Ara, s’instal·la de forma definitiva.

Segons el mateix mitjà, l’esportista ja ha agafat un habitatge i escola per als seus fills. En canvi, mantindrà la residència fiscal a Girona, ciutat on ha viscut els darrers anys i des d’on ha impulsat la Frodeno Foundation, un projecte benèfic centrat a donar suport a la joventut i la comunitat de Salt. També és propietari d’una cafeteria en ple centre de la localitat.

Nascut l’agost del 1981, l’alemany compta amb un destacat palmarès. Així, es  va penjar l’or en la prova de triatló dels Jocs de Pekín el 2008 i també la plata al mundial per relleus del 2006. També ha participat en la modalitat Ironman, amb quatre medalles als mundials i quatre més als europeus.

Etiquetes

Comentaris

Trending