Polseguera a Canillo amb el nou departament de reclamació d’impagaments

Des de fa dos mesos un funcionari es dedica a reclamar deutes de tres anys enrere, fet que està causant malestar i estupefacció entre els administrats, que han de repassar apunts bancaris que ja ni tan sols recordaven

El comú fa un parell de mesos que està reclamant deutes.
El comú fa un parell de mesos que està reclamant deutes. ARXIU

La posada en marxa, des de fa dos mesos, d’un departament que en exclusiva, al comú de Canillo, es dedica a reclamar pagaments deguts per part dels administrats està causant un important terrabastall entre els afectats, que es compten a desenes. Els impagaments que es reclamen tiren tres anys enrere, el màxim que pot exigir l’administració, i obliga els ciutadans a fer un exercici de recuperació de dades per intentar demostrar que allò que es reclama està abonat.

Les reclamacions que es duen a terme tenen a veure amb diversos serveis o tributs, des del foc i lloc fins a mensualitats de l’escola bressol. Des del punt de vista legal, les reclamacions s’estan fent d’una manera correcta i, a més a més, el comú dóna tota mena de facilitats per poder satisfer el deute. Ara bé, està causant contrarietat el fet que es demani ara pagaments que en el millor dels casos els administrats ja tenien oblidats.

S’estan donant situacions de tota mena. Des de ciutadans que acudeixen a les seves respectives entitats bancàries per recuperar la documentació i demostrar que aquell suposat deute que es reclama no és tal perquè la quota, tribut o el que sigui que s’exigeix ja estava pagat al seu dia fins a ciutadans que, en ser menuda la quantitat que es demana, paguen el suposat deute sense prestar atenció i, després, quan revisen la paperassa, comproven que han acabat pagant dues vegades el que els reclamava.

Pel mig es donen casuístiques diverses. Des d’aquells administrats als quals la reclamació no els casa amb pagaments que sí que tenen fets i que suposadament responen al servei que no haurien abonat fins a ciutadans que, efectivament, tindrien un volum de deute més que notable però consideren injust haver d’assumir ara un descuit o un error del comú i que, creuen, només és imputable a la seva mala praxi, per dir-ho així.

Segons les fonts consultades, el departament de facturació comunal mai no ha acabat de rutllar com tocaria. Especialment des que, justament al 2019, es va canviar el sistema informàtic i aquesta circumstància, suposadament, hauria comportat uns desajustaments que van portar a anomalies. Ara el comú mira de posar-se al dia. Disposar d’un departament de cobrament de morosos, per dir-ho així, no és una cosa inusual a l’administració.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending