Polèmica pel procés d’inscripció al viatge de joves de Lalín a Escaldes

El portaveu del BNG a l’ajuntament de la localitat gallega, agermanada amb la parròquia andorrana, denuncia irregularitats i manca de transparència en el procediment, en el qual han quedat fora 60 adolescents

Comentaris

Adolescents de Lalín en un viatge anterior a Escaldes.
Adolescents de Lalín en un viatge anterior a Escaldes.

Des de l’any 2004, Escaldes-Engordany i la població gallega de Lalín estan agermanades. En el marc d’aquesta relació d’amistat entre ciutats, anualment es fan viatges. Així, padrins andorrans viatgen a la localitat de Pontevedra mentre que joves d’allà es desplacen al Principat. Aquest darrer moviment es fa a l’hivern, per aprofitar la temporada de neu. I, ara, ha provocat polèmica política a l’ajuntament -o Concello-. El Bloc Nacionalista Gallec (BNG) ha denunciat irregularitats en el procés d’inscripció.

Enguany, el viatge a la neu ha aixecat força interès entre els joves de Lalín. Potser massa. Queda clar que més que en anys anteriors. Això ha fet que la vintena de places disponibles s’hagin quedat curtes. De fet, una seixantena de peticions es van quedar sense sort.

El que no ha agradat al BNG és la fórmula que s’ha fet servir per al procés d’inscripció. Així ho ha explicat el seu portaveu al consistori, Francisco Vilariño, que afirma haver rebut queixes de molts pares “escandalitzats i enfadats per la situació dantesca que han viscut a l’hora d’apuntar-se”. Entén que el sistema escollit “no té la més mínima transparència i rigor” i que “la gent no ha pogut registrar-se en condicions d’igualtat”.

Bàsicament, l’ajuntament va optar per un sistema d’inscripció presencial. “Hi ha molta gent que no pot permetre’s el luxe de fer cua perquè ha d’anar a treballar. I ara hi ha sistemes més transparents i accessibles per apuntar-se i no haver de fer servir els d’altres èpoques”, ha comentat Vilariño.

El representant del BNG ha instat la majoria del Concello a buscar una solució. Aquesta, entén, ha de ser o bé ampliar les places o bé organitzar un segon viatge. “Els joves i la seva il·lusió no poden pagar la incapacitat del govern local”, ha afirmat, al mateix temps que reclama explicacions públiques sobre el que ha succeït.

Comentaris

Trending