El plet judicial per l’incendi dels Serradells ajorna fins al setembre l’inici de la reconstrucció

El comú volia començar les obres al juliol, però no es podrà fer res a la zona fins que no s’enllesteixi un peritatge alternatiu dels danys demanat com a prova per la constructora Progec

L'edifici dels Serradells després de l'incendi
L'edifici dels Serradells després de l'incendi

Les obres de reconstrucció de la piscina dels Serradells començaran el setembre. Així ho han acordat el comú d’Andorra la Vella i Locubsa, l’empresa adjudicatària de gran part dels treballs. Inicialment es volia encetar els treballs al juliol, però no podrà ser, ja que la Batllia ha ordenat un peritatge en el marc del procés judicial iniciat per les asseguradores per reclamar els diners pagats a la corporació en concepte d’indemnització per l’incendi que va destrossar la instal·lació.

En un principi, el comú tenia la intenció que les obres poguessin activar-se en poc més d’un mes, després de tancar un acord amb l’empresa Locubsa que permetia, a més, allargar, si era necessari, el termini pel pagament de les diferents fases del projecte. Així, dels 60 dies com a màxim habituals, la constructora acceptava la possibilitat d’endarrerir el cobrament fins a un any. Això donava a la corporació tresoreria per afrontar les necessitats que puguin sorgir a conseqüència de la crisi del coronavirus.

Aquesta voluntat ha topat, però, amb l’inici del procés judicial per l’incendi. Com era d’esperar, les asseguradores del comú han anat a la justícia per reclamar a Progec els diners -4,2 milions- de la indemnització pagada a la corporació. I, en el marc del procés, la constructora ha demanat la pràctica d’un peritatge alternatiu al que va servir per calcular els danys. La Batllia ha acceptat i ha dictaminat que no es pot fer cap actuació a l’edifici fins que es faci aquesta anàlisi.

David Astrié ha anunciat que la resta de les instal·lacions esportives reobriran el 15 de juny després del tancament forçat pel coronavirus

El perit judicial ja ha estat designat i ha començat a avaluar els greus desperfectes patits per la piscina a l’incendi de novembre del 2018. Encara, però, trigarà unes setmanes a culminar la feina. Per això, des del comú s’ha optat per posposar l’inici de les obres fins al setembre. “Entenem que hi ha interès en el fet que el peritatge vagi de pressa. Esperem que estigui a finals de juliol però ens donem una mica més de marge”, ha explicat la cònsol de la parròquia, Conxita Marsol.

A partir d’aquí, es manté el preu d’adjudicació i el termini de quinze mesos. Per tant, la reconstruïda piscina hauria d’estar en funcionament a finals de 2020 o inicis del 2021. Sobre l’acord assolit amb Locubsa per poder posposar els pagaments, la cònsol ha apuntat que “la voluntat és no dilatar-los” però ha agraït a l’empresa el fet de poder tenir “aquesta mesura garantista” que “ens dona tranquil·litat per esperar a veure com evoluciona tot”.

De fet, l’endarreriment de l’inici de la reconstrucció ja permetrà al comú no haver de tenir compromesa bona part de la partida prevista per a les obres al centre esportiu. “El pressupost està assignat als Serradells, però tindrem tresoreria. Podrem destinar-los a altres àmbits sense haver d’afectar el projecte”, ha manifestat Marsol.

Les obres es faran al mateix temps que es manté el funcionament normal de la resta de les instal·lacions. De fet, es preveu que a partir del 15 de juny pugui obrir la resta del centre esportiu, tancada per l’emergència sanitària provocada pel coronavirus. El cònsol menor, David Astrié, ha indicat que s’estan preparant tot el protocol sanitari per garantir la seguretat dels usuaris.

Comentaris (1)

Trending