La Pitavola dona el tret de sortida amb l’obertura del mercat de productes artesans

Continuarà durant tot el cap de setmana amb un agenda completa d’activitats

La inauguració d'aquest divendres a Arinsal.
La inauguració d'aquest divendres a Arinsal. E. COMELLAS

El nou esdeveniment multidisciplinar de la Massana, la Pitavola del Comapedrosa, s’ha inaugurat aquest divendres amb el parlament de benvinguda de la cònsol major, Olga Molné, que ha remarcat la voluntat que la fira es converteixi en una cita fixa al poble d’Arinsal per celebrar l’aniversari del parc natural del Comapedrosa. Per a Molné, Arinsal és un dels pobles més emblemàtics i que cal posar en valor, amb les accions de dinamització que s’han portat a terme durant l’estiu i que culminen amb la Pitavlola.

Les autoritats massanenques han estat acompanyades per representants de gairebé tots els comuns, a més de les ministres Sílvia Calvó i Judith Pallarés i consellers generals, així com de ciutadans, sobretot del poble d’Arinsal. Tots plegats han fet el recorregut per les parades d’artesania, en una visita guiada per les actrius de la companyia Anddandarà. Les parades estan distribuïdes pel casc antic del poble, amb la intenció que la gent descobreixi aquesta el centre històric d’Arinsal. A més de les parades d’alimentació, on s’hi poden trobar des de bolets a confitures o cervesa local, també hi ha artesans cistellers o ferrers, que a més fan demostracions en directe.

La Pitavola continuarà durant tot el cap de setmana amb un agenda completa d’activitats, que comença cada dia a dos quarts de nou del matí, amb visites guiades de diferents temàtiques, com ara anar buscar bolets, una ruta fins a l’estany de les Truites, una cursa d’orientació o, al vespre, una sortida d’observació d’estels. La intenció és que la Pitavola sigui una fira per a tots el públics, prioritzant el familiar, i per això hi ha diverses activitats pensades per als nens, com diversos tallers.

La passejada per les parades d'aquest divendres, a Arinsal.
La passejada per les parades d'aquest divendres, a Arinsal.

Un dels objectius de la Pitavola és promocionar el parc natural de les Tres Nacions, format pels parcs naturals de l’Arieja, l’Alt Pirineu, Sorteny i el Comapedrosa. Així, aquest dissabte hi haurà diverses xerrades per donar a conèixer els diferents espais protegits.

Una de les característiques dels esdeveniments massanencs és la col·laboració del sector privat en cada esdeveniment. A la Pitavola s’hi ha implicat gairebé tots els restaurants d’Arinsal, que han preparat menús gastronòmics elaborats amb productes de quilòmetre zero i de temporada. A més, participen en la Ruta de la tapa, que es farà diumenge, a les 13 hores, i que farà un recorregut pels diferents establiments.

Presentació de la Pitavola del Comapedrosa

Relacionat

La Pitavola del Comapedrosa, el nou esdeveniment multidisciplinari de natura i productes locals

Etiquetes

Comentaris

Trending