La Pitavola del Comapedrosa, el nou esdeveniment multidisciplinari de natura i productes locals

Tindrà lloc del 17 al 19 de setembre a Arinsal, per tal de commemorar l’aniversari del Parc Natural

Presentació de la Pitavola del Comapedrosa
Presentació de la Pitavola del Comapedrosa Comú de La Massana

El centre històric d’Arinsal, amb els seus carrers empedrats, es convertirà aquest cap de setmana en una fira-mercat de productors locals, amb més de vint parades d’alimentació i artesania. Aquest serà el punt neuràlgic de la Pitavola del Comapedrosa, l’esdeveniment multidisciplinari de natura, que durant tres dies oferirà activitats per a tots els públics.

El conseller de Medi Ambient de la Massana, Sergi Gueimonde ha explicat que “aquesta acció servirà enguany per commemorar el 18è aniversari del Parc Natural del Comapedrosa, tot i que la intenció és que es converteixi en un punt de trobada anual dels amants de la natura i dels productes de proximitat”. A més, Gueimonde ha volgut remarcar la importància de posar en valor els artesans del país.

D’altra banda, la director de Medi Ambient, Eva López, ha afirmat que amb aquest projecte també es vol implicar el Parc Pirinenc de les Tres Nacions, format pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Naturel Régional des Pyrénées, Ariégeoises i el Parc Natural de Sorrteny, a més del del Comapedrosa. Per això, durant la jornada de dissabte hi haurà ponències per presentar diversos espais protegits.

Pel que fa a les sortides guiades, com a exposar el coordinador del projecte, Toni Corominas, s’han organitzat propostes com una excursió nocturna per observar les estrelles o per descobrir les pitavlores, per anar buscant bolets o fins l’estany de les Truites. També hi haurà tallers infantils per descobrir la flora i els bolets del parc, així com tallers per a adults, d’herbes remeieres i de la cuina de bolets. A més, s’ha programat un curset d’orientació a la muntanya per a tota la família.

A la Pitavola s’han implicat gairebé tots els restaurants d’Arinsal, que han preparat menús gastronòmics elaborats amb productes de quilòmetre zero i de temporada. A més, també participen a la Ruta de la Tapa, que es farà diumenge a les 13 h, i que farà un recorregut pels diferents establiments.

Etiquetes

Comentaris

Trending