Petit retard en la restauració del pont tibetà dels Cortals

El comú d’Encamp ha declarat desert el concurs per encarregar les obres però preveu adjudicar els treballs de forma directa i que aquests estiguin enllestits a finals de juny

El pont tibetà de l'estació intermèdia està pendent d'un projecte de millora.
El pont tibetà de l'estació intermèdia està pendent d'un projecte de millora.

El comú d’Encamp va posar fa unes setmanes fil a l’agulla per poder tornar a obrir el pont tibetà de la zona dels Cortals. La tasca, però, no està sent senzilla. El concurs convocat a l’abril per contractar l’empresa que s’havia de fer càrrec  dels treballs ha quedat desert perquè, un cop analitzades les ofertes presentades, cap d’elles complia els requisits. Ara es procedirà a encarregar les obres mitjançant una adjudicació directa, ja que es manté la intenció de poder tenir en marxa la instal·lació a l’estiu.

El pont es va decidir tancar l’any passat perquè el seu estat de degradació no garantia prou la seguretat dels usuaris. Tot i això, enguany, la voluntat de la corporació era restaurar-lo perquè es pogués tornar a fer servir aquest estiu. Seria un atractiu més de la zona de la Baronia, que es vol potenciar com a punt turístic durant la temporada. De fet, bona mosta d’aquests plans és el fet que a l’anunci d’Andorra Turisme hi ha apareix.

Captura de pantalla on apareix el pont tibetà en qüestió.

Relacionat

Sorpresa entre veïns d’Encamp pel ‘reviscolament turístic’ d’un pont tibetà tancat al públic

Ara fa unes setmanes, a mitjans d’abril, el comú va convocar el concurs per realitzar els treballs que han de permetre refer el pont al seu estat original i, per tant, que torni a estar en funcionament. De passada, es farien altres actuacions a l’entorn. Es vol que tot estigui enllestit de cara a l’estiu.

El problema és que a la licitació es van presentar diferents ofertes. Fonts de la corporació, però, han indicat que cap d’elles complia els requisits. Per això, es va declarar desert el concurs. Tot i això, el projecte no es descarta. Ni de bon tros.

Ara es buscarà adjudicar les obres de forma directa. Es tracta d’una possibilitat permesa en aquests casos per la Llei de contractació pública. Es preveu que en els pròxims dies es faci aquest encàrrec i, per tant, es puguin tirar endavant les actuacions. La durada prevista d’aquestes és d’unes tres setmanes. Tot fa pensar que a finals de juny estarien finalitzades i, per tant, el pont tibetà tornaria a estar en marxa quan comenci la temporada alta d’estiu.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending