El passatge Rosa Ferrer ensenya un trosset més del seu camí

Els darrers dies s’ha interromput la circulació al carrer Doctor Vilanova de la capital per anar col·locant peces de la plataforma per a vianants que ha d’unir la Plaça del Poble amb el carrer de la Vall

Vista de la bastida i el muntatge de la plataforma damunt la pilona que la sustentarà.
Vista de la bastida i el muntatge de la plataforma damunt la pilona que la sustentarà. Toni Solanelles

Una gran bastida metàl·lica damunt l’accés a l’aparcament soterrani del Consell General i una altra a tocar l’edifici administratiu de Prat de la Creu, pel carrer Doctor Vilanova, són els suports per a la instal·lació de les peces metàl·liques que composaran el passatge Rosa Ferrer, la passarel·la que enllaçarà la Plaça del Poble i el carrer de la Vall. O el que és el mateix, el cèntric espai amb el centre històric de la capital.

Els darrers dies s’ha tallat una estona el carrer Doctor Vilanova a la circulació poder anar fent les tasques de col·locació de les peces de la plataforma, que s’ha construït a mida en un taller de Lleida on també es van construir els ponts de París i de Madrid. Més enllà de la instal·lació de la pilona, que suportarà la passarel·la entre la plaça i el carrer, ara ja és visible una part de l’estructura, que tindrà 29,5 metres de longitud i una amplada de 4 metres.

Després dels talls haguts aquests dijous i divendres, les properes actuacions es preveuen per del 18 al 20 (de les 15 a les 19 hores) i entre el 23 i 25 de novembre (totes les nits entre les 21 i les 06 hores). En els moments en què la circulació pel carrer Doctor Vilanova estigui interrompuda, els vehicles que vulguin pujar cap a la part alta de la parròquia hauran de circular pel carrer Prat de la Creu i girar pel pont de París, en direcció l’avinguda Meritxell.

La pilona instal·lada aquesta nit.

Relacionat

La passarel·la Rosa Ferrer de la Plaça del Poble al centre històric serà transitable abans de Nadal

Per baixar des de l’avinguda  Príncep Benlloch, caldrà passar per l’avinguda Meritxell fins al pont de la Rotonda i anar cap a Prat de la Creu. La nova passarel·la, que rebrà el nom de la malaurada cònsol que, entre altres actors, la va impulsar, hauria d’estar plenament operativa força abans de Nadal, encara que s’ha donat de marge fins llavors per si sorgís alguna eventual complicació.

Comentaris

Trending