La passarel·la Rosa Ferrer es repararà just després de Meritxell i se’n fa càrrec la constructora

La degradació del paviment és deguda a una mala aplicació que es va fer de la pintura especial antilliscant que s’hi va posar amb presses i sense la temperatura adequada

Una part del paviment 'descrostat'.
Una part del paviment 'descrostat'.

La passarel·la que enllaça el nucli històric d’Andorra la Vella i la Plaça del Poble s’arranjarà la segona setmana de setembre. O, per ser més exactes, a partir del dia 12. Així ho ha acordat l’empresa que es va fer càrrec de la construcció del pas elevat-mirador que porta el nom de la malaurada política Rosa Ferrer i la direcció d’obra amb el Govern, que és qui va encarregar el projecte. De la reparació se’n fa càrrec la constructora, perquè les deficiències que han aparegut al paviment són degudes a una mala aplicació de la pintura especial antilliscant que s’hi va posar.

L’obra encara no ha estat recepcionada definitivament pel Govern i això fa que fins aquell moment, tots els imprevistos que sorgeixin els hagi de suportar, almenys inicialment, la constructora. I almenys en aquest cas, han explicat fonts de l’empresa, mai no hi ha hagut cap dubte que davant la deficiència apareguda, Construccions Modernes se’n faria càrrec. Ningú ha pressionat ni ha forçat ni res de res. Tot el procés ha estat pactat i fa mesos que se sap que es faria l’actuació.

S’hauria d’haver fet abans, però és una segona empresa qui va l’aplicació concreta de la pintura i no té disponibilitat fins després de Meritxell. El comú, que també tindrà responsabilitats sobre la passarel·la una vegada aquesta passi a mans definitivament de l’administració, també hauria d’estar al corrent, almenys des del punt de vista tècnic, de com està la situació i, per tant, seria coneixedor que no ha calgut forçar res perquè tot estava pactat i establert en els acords formalitzats al seu moment.

L'esquerdes i el forat al paviment de la passarel·la.

Relacionat

Queixes pel mal estat del paviment a la passarel·la Rosa Ferrer

Les fonts consultades han explicat que les deficiències sorgides i detectades ja fa mesos són derivades de les presses i les condicions climatològiques amb què es va fer l’aplicació de la pintura antilliscant. Per anar bé, dita pintura s’ha d’aplicat amb una temperatura concreta que, a Andorra, s’escau a partir del maig. Però com que es volia obrir al públic el pas elevat, es va córrer més del compte. De fet, l’empresa que va aplicar la pintura va assegurar que fent unes correccions el producte podria funcionar igualment.

El novembre del 2020, quan es va implementar l’antilliscant, es va posar una coberta a la passarel·la i es van posar en marxa uns aparells d’aire calent per simular una temperatura ambient més elevada. Vist com han anat les coses, però, la solució d’urgència, malgrat el que van dir els tècnics de l’empresa subcontractada al seu moment, no ha donat el resultat esperat i ara es farà l’aplicació seguint fil per randa el que diu el fabricant de la pintura. Per això s’ha esperat a les condicions ambientals escaients i a la disponibilitat de l’empresa que ha de fer la feina.

Comentaris (1)

Trending