El Palau de Gel va perdre el 2020 prop de 680.000 euros

L’impacte de la pandèmia va fer créixer un 12% el resultat negatiu de la instal•lació, situació que podria haver estat pitjor, segona ha explicat Francesc Camp, si no fos per“l’esforç” fet per reduir les despeses

Una imatge de l'exterior del Palau de Gel.
Una imatge de l'exterior del Palau de Gel. ARXIU

El Palau de Gel va tancar l’any 2020 amb un resultat negatiu proper als 680.000 euros. La xifra suposa un increment dels números vermells del 12% en comparació a l’exercici 2019. Malgrat això, el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ha volgut remarcar que la situació podria haver estat pitjor, ja que l’activitat de la instal·lació es va veure fortament colpejada per l’esclat de la pandèmia. Enguany, i fins a l’agost, les pèrdues se situen en prop de 411.000 euros, malgrat un darrer mes molt positiu.

Les dades s’han donat a conèixer durant la sessió de comú celebrada aquest dilluns a Canillo. Camp ha volgut remarcar que les xifres de l’any passat estan, lògicament, marcades per la crisi sanitària. Això ha fet que els números de la societat, que ja tradicionalment sempre són negatius, hagin estat pitjors. En concret, els ingressos es van quedar en 524.554 euros, arrossegats a la baixa tant pels mesos de confinament -i, per tant, de tancament de les instal·lacions- com per un darrer trimestre gairebé sense turistes. Van quedar molt per sota dels 980.572 del 2019.

Es treballa en tres línies per reduir els números vermells de la instal·lació: millorar la gestió, reduir la despesa energètica i impulsar noves activitats complementàries a les existents

En canvi, les despeses van situar-se en 1,143 milions d’euros. Una dada, ha volgut destacar Camp, que és sensiblement inferior als 1,3 d’un any abans. “S’ha fet un esforç per reduir-les”, ha destacat. Això ha permès, ha indicat, que el resultat negatiu de l’exercici s’hagi quedat en 679.909 euros, en comparació als 605.149 del 2019, tot just un 12% superior. El cònsol ha donat a entendre que, vista la situació provocada pel coronavirus, l’any podria haver estat encara pitjor.

Camp també ha avançat les xifres del Palau fins al mes passat, un agost que, ha destacat, ha estat dels millors dels darrers anys. Malgrat això, al llarg d’aquests vuit mesos, el resultat negatiu se situa en 410.813 euros, amb 427.870 en ingressos i 838.682 en despeses. Camp ha destacat que les dades són millors de les que es van preveure en el pressupost per a l’actual exercici.

El mandatari canillenc ha volgut aprofitar les xifres de l’agost per llançar un missatge optimista de cada a finals d’any. Es confia que la instal·lació acabi l’exercici amb un dèficit no tan negatiu com l’esperat inicialment. “Confiem a complir els pròxims mesos amb les dades previstes. Si continuem amb aquesta xifra d’ingressos, podem acabar amb una dada de pèrdues inferior a la que vam pressupostar”, ha comentat.

Per sota de les previstes, sí; però encara números vermells. I, per tant, mantenint els problemes financers de la societat. En aquest sentit, i davant les crítiques de la consellera d’Objectiu Comú, que lamentava que “anem tard a posar fil a l’agulla per reconduir la situació”, el cònsol major ha volgut defensar que “hi estem treballant” i que s’espera poder donar novetats en les pròximes setmanes.

En aquest sentit, Camp ha indicat que es volen impulsar canvis en tres direccions. La primera, la millora de la gestió del mateix Palau. La segona, buscar fórmules que permetin una considerable reducció de la despesa energètica de la instal·lació -i, per tant, de l’econòmica-. Per últim, també es preveu “impulsar noves activitats complementàries a l’oferta actual” i, de fet, ha avançat que “ja tenim algunes propostes”. El cònsol ha assegurat que “fa temps que hi posem fil a l’agulla però les coses s’han de treballar amb discreció”.

 

Comentaris (5)

Trending