Ordino treballa per obtenir un reconeixement internacional com a millor població turística

El comú persegueix des del 2021 la designació de les Nacions Unides quant a ‘Best Tourism Villages’, que tindrà un nou veredicte el mes d’octubre

Representants d'Ordino han participat recentment en una jornada de treball.
Representants d'Ordino han participat recentment en una jornada de treball. comú d'ordino

El comú d’Ordino continua treballant per obtenir un reconeixement internacional com a millor població turística. En efecte, des del 2021 que es persegueix que les Nacions Unides atorguin a la parròquia la distinció de ‘Best Tourism Villages’. A l’octubre es farà públic el nou veredicte en què Ordino podria aconseguir aquest reconeixement internacional. L’any 2022 es van presentar cent trenta-sis candidatures i se’n van acceptar trenta-dues.

Per posicionar-se en relació amb la petició feta i adquirir els coneixements necessaris, representants del departament de Turisme d’Ordino acaben de participar en el ‘networking weekend’, celebrat el cap de setmana passat a Itàlia, al poble de San Ginesio. La iniciativa de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) premia els pobles turístics que preserven la seva cultura i les tradicions, amb la integració de la diversitat, les oportunitats i la preservació de la biodiversitat a les seves localitats.

Una cinquantena de delegacions d’arreu del món han assistit a la trobada a San Ginesio que ha esdevingut ‘capital del turisme sostenible’. Entre altres aportacions, l’estada ha servit per conèixer les dinàmiques i els procediments d’aquesta certificació amb la resta de candidatures. La singularitat de cada poble i aquells trets que el fan únic han centrat les jornades de treball. Des del Comú, la valoració és molt positiva i no es descarta la col·laboració i la posada en comú de projectes amb altres pobles participants. En aquesta ocasió, l’acostament s’ha fet amb les poblacions Alquèssar (Aragó), Rupit (Osona), Val Poschiavo (Suïssa) i Mestia (Geòrgia), entre d’altres.

De la trobada es desprèn que gràcies a la unió de les localitats, certificades i candidates, faran més visible la marca Best Tourism Villages dins l’Organització Mundial del Turisme (OMT). Turisme d’Ordino ho ha valorat com una oportunitat per desenvolupar programes conjunts, sol·licitar finançament i crear itineraris nacionals i internacionals.

Comentaris (2)

Trending