Ordino recuperarà els diners o l'acord s'ampliarà un any més si l'Ironman no es fa enguany

El comú inverteix 80.000 euros anuals en la competició amb un conveni que té una durada fins al 2024

Comentaris

Una anterior sessió del comú d'Ordino.
Una anterior sessió del comú d'Ordino. Cristian Cortés

El comú d'Ordino recuperarà els 80.000 euros de l'Ironman o el contracte s'allargarà un any més, fins al 2025 si la prova no es pot fer enguany a causa de la pandèmia de la Covid-19. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha dit, durant la sessió de comú d'aquest dijous que "encara falten uns mesos per a la seva celebració i hem de veure com evoluciona la pandèmia".

 

L'acord contempla la celebració de l'Ironman aquest any i el 2022, 2023 i 2024. El conseller de l'oposició per X'Ordino, Enric Dolsa ha opinat que "no s'havia de deixar marxar l'Andorra Ultra Trail perquè hi havia els esportistes però també les seves famílies i s'allotjaven en hotels de la parròquia. Ara la cosa no serà així i paguem més del que havíem pagat. Sortíem més beneficiats abans". Dolsa ha explicat que "només costava 50.000 euros i Ordino en sortia molt ben posicionat, ja que no s'havia de compartir ni amb el Govern ni amb altres comuns". Mortés ha subratllat que el conveni està signat amb Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI).

La consellera de Movem Ordino, Sanda Tudó ha demanat per les transferències de Govern del 2017 i que estan pendents d'abonar. Mortés ha xifrat la quantitat en 779.000 euros i ha informat als consellers que a la darrera reunió de cònsols de dimarts passat es va decidir demanar un inforrme jurídic a un advocat. La quantitat total que el Govern ha de pagar a les corporacions és de set milions d'euros. L'arribada dels 779.000 serviria, segons Tudó  "per judar a la gent que ho està passant malament".

Els quatre punts de l'ordre del dia de la sessió s'han aprovat per unanimitat amb els acords de la junta de Govern, la modificació de l'ordinació de preus públics del 2021 i una ordinació de despesa plurianual.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending