Ordino presenta cinc nous circuits de raquetes i d’esquí de muntanya

Des del pont de la Puríssima s'han comptabilitzat 3.000 visites al Parc Natural de Sorteny

Comentaris

Choy i Serracanta durant la roda de premsa.
Choy i Serracanta durant la roda de premsa. B.N.

La cònsol menor d'Ordino, Eva Choy i el conseller de turisme, esports i dinamització, Jordi Serracanta han presentat els nous circuits de raquetes i d'esquí de muntanya, i han fet balanç de les visites al Parc Natural de Sorteny, destacant la bona afluència. Els circuits pretenen canalitzar els visitants per preservar zones més sensibles del parc i protegir part dels boscos i algunes espècies, com la perdiu xerra. L'objectiu és permetre al visitant que pugui gaudir del parc a l'hivern amb seguretat i amb respecte amb el medi ambient.

El comú d'Ordino ha presentat els cinc nous itineraris d'esquí de muntanya que s'han ampliat després de l'obertura dels del Coll d'Ordino, i de constatar el seu bon funcionament. Aquests circuits tenen cura del medi ambient i de la protecció de les diverses espècies. Choy ha explicat que Ordino aposta per les activitats a l'aire lliure tot recordant que és reserva de la biosfera. Hi ha un circuit fàcil tant d'skimo com de raquetes que arriba fins al refugi de Sorteny, dos més per raquetes i esquí de muntanya de dificultat mitjana que arriben fins a l'estany i al pic de l'Estanyó i finalment un d'skimo de dificultat alta que va fins al turó del Forn. Tots els circuits estan marcats i als cartells s'inclou dun número d'emergència i un codi QR. A més, tota la informació està recollida a la pàgina web www.sorteny.ad.

Per altra banda, s'ha obert una oficina d'informació a Sorteny que funciona els caps de setmana i en festes a Espanya o França. L'horari d'obertura és entre les 9.30 i les 13 hores. S'han instal·lat unes pantalles informatives. El conseller de turisme, esports i dinamització, Jordi Serracanta ha explicat que des del pont de la Puríssima s'han comptabilitzat 3.000 visitants amb uns ecocomptadors. La mitjana dels caps de setmana és de 200 persones. "Realment hi ha una afluència de públic important a l'hivern i cada dia augmenta", ha comentat.

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending