Ordino invertirà 93.000 euros per ampliar un tram del camí de Sornàs

Les obres es dividiran en dues fases i consistiran en l’enderroc del mur de maçoneria actual per desplaçar-lo uns metres i poder eixamplar la via, actuació que es confia pugui estar completada a la tardor

Una de les zones del camí de Sornàs on s'actuarà.
Una de les zones del camí de Sornàs on s'actuarà.

El comú d’Ordino vol impulsar millores en el camí del riu a Sornàs. Les obres haurien d’estar enllestides durant la tardor i la previsió és que costin al voltant d’uns 93.000 euros. El projecte preveu bàsicament ampliar la via, enderrocant l’actual mur de maçoneria que hi té per construir-ne un altre, allà on calgui, guanyant espai per als seus usuaris.

De moment, s’ha fet un pas clau per tirar endavant aquesta iniciativa, que es vol que estigui enllestida en pocs mesos. S’ha llançat el concurs públic que ha de permetre seleccionar l’empresa constructora que es faci càrrec de les obres, seguint el projecte ja dissenyat.

Bàsicament, el que es vol fer és eixamplar un tram del camí actual. Així, es desplaçaria el mur existent fins a una nova posició. A la vegada, es pavimentaria la zona ampliada seguint el model ja existent. Per facilitar el projecte, la intenció és dividir els treballs en dues fases. Es dividirà el tram total de l’actuació i s’actuarà primer en una i després a l’altra.

El concurs es fa pensant en aquestes dues fases, cadascuna d’una durada prevista d’un mes. Per tant, un cop es comenci, en dos mesos estaria tot enllestit. Es preveu que durant el juliol es pugui decidir quina empresa es fa càrrec dels treballs. Així doncs, s’espera poder-la tenir enllestida a inicis de la tardor.

El cost estimat de la fase 1 -a l’espera de les ofertes que es rebin- és de 67.634,44 euros. La segona part dels treballs suposaria una inversió de 25.649,96 euros més. Per tant, el total estaria en 93.284 euros.

Etiquetes

Comentaris

Trending