Ordino adjudica la reforma de la plaça del Centre Esportiu per 600.000 euros

Al consell de comú també s’ha aprovat un suplement de crèdit de 200.000 euros destinats a una sitja per a l’aprovisionament d’estelles necessari per a la caldera

Un instant abans de la sessió de consell de comú d'Ordino
Un instant abans de la sessió de consell de comú d'Ordino

El consell de comú d’Ordino ha aprovat, amb el vot en contra del conseller Enric Dolsa, l’adjudicació dels treballs de reforma de la plaça del Centre Esportiu. Tot i que la partida inicial era de 400.000 euros, finalment s’han destinat 603.000 euros. Aquesta diferència s’ha donat per un suplement de crèdit, que també ha sigut aprovat en la sessió d’avui, de 218.000 euros per a fer un espai de descàrrega d’estelles per a la caldera del centre.

Durant la sessió, Dolsa s’ha mostrat disconforme amb tot el que implica al Centre Esportiu i, sobretot, a la caldera d’estelles. “Si es mira tot el que ha costat al llarg del temps aquesta font d’energia, dubto molt que sigui fàcil d’amortitzar”, ha apuntat el conseller. Per la seva banda, la consellera Sandra Tudó ha mostrat una opinió diametralment oposada, “és una molt bona feina la que s’ha fet. Entenem que l’aprovisionament d’estelles és molt complicat i el cost és molt elevat”.

Aquest projecte de renovació es centrarà en una superfície de 600 m2, i es conservarà el mirador de la vall, a més d’incloure bancs, eliminar les barreres arquitectòniques i, com a novetat, s’instal·larà una plataforma que servirà com a escenari, cobert parcialment. Està previst que els treballs s’iniciïn a principis de setembre i tindran una durada de tres mesos.

D’altra banda, en aquest mateixa sessió s’han aprovat diversos punts referents a la construcció. El primer d’ells, ha sigut l’Ordinació per al control de la construcció i manteniment de parcel·les d’ús agrícola i casetes de camp. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha explicat que “la gent feia casetes de qualsevol manera i sense demanar permís”. Amb aquesta modificació, es busca que les noves construccions s’adeqüin a l’estètica de la parròquia, donant a més un any perquè els qui ja tenen una, la puguin ajustar als nous requisits.

En aquest mateix sentit d’adequació i manteniment de l’estil de la parròquia, s’ha fet una modificació al Pla d’Ordenació i Urbanisme (POUP) per tal que tots aquells edificis que compten amb elements d’eficiència ambientals, com poden ser plaques solars, estiguin integrades en la construcció. A més, també s’ha inclòs al POUP que les comunitats de propietaris podran fer construccions auxiliars, com són les piscines o instal·lacions esportives, fins ara únicament permeses als habitatges unifamiliars.

Per últim, un tema que s’ha tractat a petició de Dolsa, ha sigut una carta enviada des del comú a una família que té un terreny a Sornàs. Tal com ha explicat Mortés, es tracta d’un xalet molt antic que estaria pràcticament en ruïnes i que es vol adquirir. El comú ja hauria demanat un peritatge que hauria situat el preu del terreny en 250.000 euros, i alguns membres de la família no estarien d’acord amb aquesta xifra. “Els hem traslladat que no podem pagar més d’aquesta quantitat, però encara no tenim resposta”, ha afirmat el cònsol.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending