L’oposició d’Ordino demana una consulta popular sobre Grifols

El conseller de Movem Ordino, Jean Michel Armengol diu que entraran la proposta i anuncia una reunió de poble pel mes vinent

Comentaris

Una simulació del que hauria de ser el centre de recerca de Grifols.
Una simulació del que hauria de ser el centre de recerca de Grifols. ARXIU

El conseller de Movem Ordino, Jean Michel Armengol, ha anunciat que el mes vinent, l'oposició comunal de la seva formació i i X'Ordino (Enric Dolsaconvocaran una reunió de poble i que presentaran una proposta al comú per fer una consulta popular. La cònsol menor, Eva Choy ha dit que no hi ha cap problema en fer-la.

Armengol ha dit que hi hagut poca informació sobre el projecte de laboratori i ha afegit que "no he trobat ningú a la parròquia que hi estigui a favor". El conseller també s'ha referit als problemes econòmics que pateix la multinacional. El projecte Grifols uneix les dues oposicions al comú "perquè ens sembla important precisar les condicions d'un tema que fins ha estat poc clar i no massa democràtic perquè en cap cas s'ha demanat l'opinió de la població". Armengol ha criticat la falta de transparència del Govern i del comú en el projecte i ha criticat la cessió de molts metres quadrats a un privat.

Ha lamentat que el comú no els hi traslladi tota la informació que reclamen i al·leguin que és una qüestió que “depèn de Govern. “Crec que com a mínim el comú ha d’estar al cas de com van les negociacions”, ha exposat, lamentant, també, que no s’hagi fet un concurs públic internacional per crear aquest centre d’investigació i innovació. Tampoc s’ha mostrat satisfet que l’empresa seleccionada hagi estat espanyola i no pas francesa.

La cònsol menor, Eva Choy, respecta "que es vulgui fer una consulta" i ha indicat que el comú prendrà una decisió al respecte quan rebi la petició formal "ja que no en tenim cap constància fins ara". Ha assegurat que el comú facilitarà a tothom "tota la informació" que els demanin els ciutadans, però ha recordat que "en el seu moment es va organitzar una reunió de poble en què es va explicar el projecte. En això discrepo i si consideren que tenen poca informació facilitarem tota la que puguem". En relació a la consulta ha afegit que “no sé en quin format la volen fer ni com. Esperarem que ens ho demanin i si es pot fer ho permetrem”.

Després de la reunió de novembre, es demanarà el permís oficial per poder celebrar la consulta popular per saber si la població vol o no que s’instal·li el centre de recerca immunològica, i el laboratori de nivell P3 associat, de Grífols a la parròquia. Armengol ha anunciat que és possible que també es dugui a terme una recollida de signatures per aturar el laboratori.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending