Les obres al viaducte del carrer Doctor Vilanova que duraran nou mesos s’iniciaran a l’octubre

Si no es fes l’actuació, que s’ha adjudicat a Cevalls per 1,9 milions d’euros, el vial només podria acollir, i encara durant un temps, un sol carril de circulació

El viaducte del carrer Doctor Vilanova aquest migdia.
El viaducte del carrer Doctor Vilanova aquest migdia. G. P.

Les obres de millora de l’envellit i deteriorat viaducte del carrer Doctor Vilanova, el vial que enllaça la rotonda de Govern amb la plaça Rebés, molt probablement s’iniciaran el mes d’octubre. Una vegada els treballs, força complexos, es posin en marxa, el tram viari estarà nou mesos tancat a la circulació, això farà que altres indrets de la parròquia hagin de suportar un trànsit molt major. Les obres, com ha avançat l’Altaveu, s’han adjudicat aquest matí per 1,9 milions d’euros, mig milió més del que es va estimar el 2021. L’empresa que farà les obres és Cevalls.

Els dos grups que formen part del comú d’Andorra la Vella consideren necessària l’obra. De fet, la cònsol major, Conxita Marsol, ha informat durant la sessió de consell en què s’ha aprovat l’adjudicació que si no es fessin les obres, els tècnics aconsellaven que la circulació pel viaducte és reduís a un sol sentit. I aquesta situació segurament es podria mantenir només durant un temps. De fet, el sentit ascendent dret destinat als vianants ja està tancat. I és que les baranes són un dels elements del viaducte més deteriorats.

El comú assumeix un encariment dels treballs respecte del que inicialment estava previst. Quan es va convocar el concurs per primer cop, no es va presentar cap empresa. Ara, en la nova convocatòria, han estat quatre les constructores que han fet una oferta. Totes superen amb escreix l’estimació d’1,4 milions que s’havia fet el 2021. L’encariment dels materials i la complexitat de l’obra -Marsol ha reconegut que “malgrat que a mi m’agrada fer carrers admeto que aquesta obra no em fa cap gràcia”- porten l’increment pressupostari. Cevalls ha fet l’oferta més dient segons els tècnics comunals.

El viaducte ja està tancat ara a l'accés per vianants.

Relacionat

La rehabilitació del viaducte del carrer Doctor Vilanova tira endavant per 1,9 milions

La mandatària comunal ha recordat que sota del viaducte hi ha tots els aparells de climatització de l’edifici administratiu. Aquesta circumstància impedeix col·locar bastides per la part inferior de la infraestructura viària i, per tant, comporta un punt de complexitat a l’actuació, que durant les properes setmanes es mirarà de perfilar per decidir quan es podrà iniciar. Marsol ha explicat també que a partir del 15 d’agost es començarà a treballar en la proposta viària alternativa.

Serà llavors quan es defineixi del tot quines seran les rutes que els conductors tindran disponibles mentre no es pugui usar la part superior del carrer Doctor Vilanova. Punts com l’avinguda Príncep Benlloch o punts rodons a la Baixada del Molí o al peu de la carretera de la Comella segurament hauran d’assumir més protagonisme en la mobilitat al centre del país i, també és clar, hauran de digerir més volum de vehicles.

Comentaris (1)

Trending