Obres per reparar els danys que una tempesta va causar a un tram del rec de l’Obac

La zona, que es va veure afectada per la caiguda d’un roc i un arbre a finals d’agost, manté un pas provisional des de llavors, però ara caldrà reposar el mur derruït i reparar els desperfectes al camí

El tram danyat del rec de l'Obac.
El tram danyat del rec de l'Obac.

El comú d’Andorra la Vella ha posat fil a l’agulla per reparar els danys que un tram del camí del rec de l’Obac va patir el passat estiu. La caiguda d’un arbre i d’un bloc rocós va afectar tant la plataforma de la via com la canalització d’aigua. Fins ara, el pas per aquesta zona, d’uns vuit metres de llargària, s’ha fet per una desviació habilitada per la corporació, però ara s’ha convocat el concurs per poder encarregar les obres per refer els desperfectes soferts.

El passat 28 d’agost, un fort temporal de pluja i vent va provocar greus danys a la zona. Més concretament, va causar la caiguda d’un bloc rocós que, a la vegada, va tombar un arbre. Tots dos van acabar impactant contra el camí. El cop va provocar el trencament tant de la mateixa plataforma del camí com de la canalització del rec. En total, uns vuit metres de llargària.

Des de llavors, la zona ha estat pendent d’actuar. El comú va poder habilitar un pas provisional per als vianants per un dels laterals. Ara, però, s’entén que és el moment de tirar endavant les actuacions que han de permetre solucionar de forma definitiva tots els desperfectes ocasionats per la tamborinada.

Els treballs que s’han d’encarregar ara preveuen l’estabilització de tot el tram afectat del rec de l’Obac així com la reposició dels elements trencats. D’aquesta forma, es podrà reobrir el pas per a tots els vianants amb tota l’amplada de la plataforma. Així, caldrà reconstruir el mur derruït i reomplir amb grava l’extradós. El que es té clar és que s’haurà de “garantir unes condicions mínimes de seguretat”. Les obres s’hauran de fer evitant que el tub del rec deixi de funcionari i protegint-lo en tot moment de l’entrada d’elements externs.

Les obres s’han d’encarregar via concurs, que romandrà obert fins al 17 de març. Un cop es posin en marxa, s’estima que el temps de realització s’allargarà durant quatre setmanes.

Comentaris (3)

Trending