Les obres a l’avinguda Fiter i Rossell suposaran més d’1,5 milions

Al consell de comú d’Escaldes-Engordany també s’ha aprovat l’aportació de 20.000 euros al projecte del Fargo, però sense el suport de la minoria de DA, que ha votat en contra

Tram de l'avinguda Fiter i Rossell on es faran les obres.
Tram de l'avinguda Fiter i Rossell on es faran les obres.

Un dels principals punts aprovats al llarg del consell de comú d’Escaldes-Engordany ha sigut l’adjudicació de les obres de l’avinguda Fiter i Rossell a la unió d’empreses Copsa-Locubsa. En total, la construcció de la xarxa separativa d’aigües residuals suposarà una despesa de més d’1,5 milions d’euros. D’altra banda, l’aportació del comú per a la millora del Fargo ha alçat polseguera entre la minoria, que ha votat en contra.

El projecte per a construir la xarxa separativa d’aigües, a més de millores a les voravies, estava pendent des del 2019. Per aquest motiu, la quantitat destinada als treballs ha augmentat en 360.000 euros a causa de la pujada de preus en l’àmbit de la construcció. Està previst que comencin a finals d’estiu, “per no coincidir amb l’arribada de turistes”, ha indicat la cònsol major, Rosa Gili, i tenen una durada prevista de cinc mesos.

Els 20.000 euros que es destinaran per a la recuperació de l’autobús històric, el Fargo, ha creat una major disputa entre els consellers. Concretament, a l’oposició, Núria Barquín ha indicat que és una despesa poc responsable en aquests moments. “És molt important tenir sensibilitat cultural, però és encara més fàcil tenir-la quan no et toca la butxaca”, ha apuntat Barquín. El principal argument per a votar en contra ha sigut que es tractava d’un projecte de país, i no de la parròquia. Enfront d’açò, Valentí Closa, conseller de Vida Cultural, ha indicat que el Fargo s’emplaçarà de moment a la central d’autobusos del Prat Gran i que serà un gran atractiu per a Escaldes.

Al consell de comú també s’ha aprovat un crèdit extraordinari per a instal·lar un decantador al magatzem del parc mòbil comunal de 35.000 euros. Cèlia Vendrell, consellera de Medi Ambient, ha volgut destacar la importància d’aquesta despesa explicant que “és totalment incoherent que escombrem els carrers perquè la parròquia estigui bonica i després aboquem les restes al riu”. Per un altre costat, Gili ha informat a tots els consellers dels acords als quals s’ha arribat amb altres comuns per la gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror i s’han aprovat diversos convenis de col·laboració, entre els quals es troba el destinat al jaciment de la Farga.

Comentaris

Trending