La nova Llar de Jubilats d’Escaldes hauria d’estar operativa entre octubre i novembre

El cost total de la intervenció és de 2,7 milions d’euros i s’ha exposat aquest dijous en una reunió de poble on els futurs usuaris han pogut traslladar preguntes al responsable del projecte

Reunió de poble per presentar la Llar de Jubilats
Reunió de poble per presentar la Llar de Jubilats

Les obres de la nova Llar de Jubilats d’Escaldes-Engordany avancen a bon ritme i dins del calendari previst. D’aquesta manera, hauria d’estar operativa entre els mesos de novembre i octubre, complint-se així els dotze mesos de treball que es preveien en un inici. S’ha recordat que el pressupost per a aquesta intervenció ha estat de 2,7 milions d’euros i que suposarà uns 800 metres més per a diferents finalitats. Totes aquestes dades s’han facilitat als futurs usuaris durant la reunió de poble que s’ha celebrat al comú a càrrec de l’arquitecte del projecte, Marc Monegal.

Entre dotze i divuit mesos eren els terminis que s’havien barallat per poder tenir enllestida la Llar de Jubilats. La consellera d’Acció Social, Magda Mata, ha recordat que les obres es van començar a finals de setembre del 2022 i que avancen a bon ritme, dins del que estava estipulat. Per tant, hauria d’estar operativa entre octubre i novembre. Ha remarcat, també, que l’anterior espai s’havia quedat petit i obsolet, “tenim altres demandes, altres necessitats i altres perfils de gent gran”. Per tant l’objectiu d’aquests treballs, que han costat 2,7 milions d’euros, és poder donar millors condicions als usuaris.

De fet, una actuació que la consellera ha remarcat ha estat al menjador, “no és únicament un tema social, sinó també perquè la gent es pugui relacionar i no se senti sol”. D’aquesta manera, es preveu que es pugui ampliar la capacitat que es té i rebre més persones. També ha destacat que a les instal·lacions hi ha una sala dedicada a l’Associació de la Gent Gran d’Escaldes, “que per nosaltres és un puntal, que es dediquen al benestar de les persones, amb les quals treballem colze a colze i els volem mimar”.

Entrant en aspectes més tècnics, Monegal ha repassat cadascuna de les plantes i els diferents usos que se li podran donar a les sales. Malgrat això, l’arquitecte ha fet especial èmfasi amb el tercer nivell, la planta superior, “que dona més sentit a la reforma”. Allà, de forma descoberta, hi haurà un espai que es podrà fer servir per a diferents usos, com balls o altres activitats en grup. A més a més, també es preveu una pista de petanca, que ha sigut objecte de debat, una zona d’estada amb bancs i, a les voreres, un espai per poder passejar. Com a elements singulars, Monegal ha explicat que a cada nivell hi haurà petits racons perquè la gent hi pugui estar assegura llegint, o xerrant.

Pel que fa a la petanca, ha estat el principal reclam des del públic. La representant del grup ha demanat si únicament es tindria aquesta pista al pis superior i si estaria descoberta. Ha assenyalat que, de ser així, no podrien acollir visitants d’altres llocs que acudeixen a Andorra per practicar l’esport i, a més, tampoc no hi podrien jugar a l’estiu ni a l’hivern per les condicions meteorològiques. La cònsol major, Rosa Gili, ha assegurat que les dues pistes inferiors es mantindrien i que, a més, es buscaria una forma per poder cobrir de forma temporal i fàcil la pista superior.

 

Comentaris

Trending