Un nou gimnàs pels encampadans però també per atreure estades esportives

La nova instal·lació, que ha suposat una inversió de més de dos milions d’euros, compleix, segons el comú, una vella reivindicació de la ciutadania però també s’emmarca en l’estratègia de posicionar la parròquia com a lloc de destí de clubs i entitats

Les autoritats escolten les explicacions sobre el nou gimnàs.
Les autoritats escolten les explicacions sobre el nou gimnàs. G. P.

El Complex d’Encamp ja té el seu nou gimnàs a punt. Demà obrirà portes per a tots els usuaris, després de setze mesos d’obres. Des del comú s’ha volgut destacar que la inversió, superior als dos milions d’euros, tenia un doble objectiu. Per un costat, donar millors serveis als ciutadans del poble, que reclamaven aquesta millora. Per l’altre, enfortir la parròquia com a destinació turística i esportiva, amb capacitat per atreure més estades de clubs tant professionals com amateurs.

La inauguració oficial de la nova instal·lació, construïda sobre la sala de festes del Complex, s’ha fet aquest dimecres. Durant la tarda, els ciutadans que ho desitgin podran visitar-la per fer-se a la idea del que suposa el nou espai. Tota una millora pels usuaris, que fins ara estaven a un dels soterranis. L’espai guanya en dimensió i en llum natural.

El comú espera incrementar el nombre d’abonaments amb les noves dependències i preveu oferir nous forfets a partir de l’any vinent

En total, són 1.350 metres quadrats, 500 dels quals per a la sala gran, amb tota la maquinària que s’ha anat renovant els darrers anys. Hi ha dues sales petites per a activitats dirigides, una terrassa on també es podrà treballar i 147 metres quadrats de nous vestuaris. És el resultat dels setze mesos d’obres que han estat necessaris per culminar el projecte, dos més dels inicialment previstos per culpa, ha indicat la cònsol major, Laura Mas, d’imprevistos meteorològics.

El cost total ha ascendit a dos milions i escaig d’euros. D’aquesta forma, es compleix un dels punts del programa electoral amb què Mas va guanyar les eleccions. També “es fa realitat una reivindicació de la ciutadania” amb una “instal·lació de primer nivell”. Justament, els nous espais permetran oferir més serveis i activitats i, també, atreure més abonats. De fet, de cara a l’any vinent està previst crear nous forfets.

Així ho ha avançat el conseller de Joventut i Esports, Xavi Fernández. A la vegada, un segon objectiu de les noves instal·lacions es refermar l’aposta com a destí de turisme familiar i esportiu. I, especialment, la recerca d’estades de clubs i entitats amb les seccions de l’FC Barcelona, que tornaran aquest estiu, com a punta de llança. “Trobaran un gran canvi”, ha afirmat.

“És una estratègia clara i cal invertir en noves instal·lacions i en mantenir les que ja tenim”, ha apuntat Fernández, tot remarcant que “ens queden encara reptes a fer”. Així, ha recordat que cal impulsar millores a la piscina del Pas de la Casa i, també, a la zona aquàtica del mateix Complex, tot i que ja de cara a un proper mandat. I és que, ha remarcat, una de les claus de l’èxit d’aquesta estratègica és aconseguir la satisfacció de qui ja ve perquè posteriorment faci “boca orella” amb altres clubs o entitats.

De fet, aquest estiu, Barça a banda, ja es preveu afluència d’altres equips. Especialment de futbol sala, fet que se suma al desig expressat per l’FC Encamp, i al qual el comú dona ple suport, de ser l’organitzador de la fase preliminar de la Lliga de Campions d’aquesta modalitat. “Crec que agost pot ser el mes del futbol sala”, ha avançat el conseller.

El gimnàs s’obrirà oficialment aquest divendres. Serà el primer dia que els usuaris el puguin fer servir, tot i que es mantindrà un horari de portes obertes. L’espera, per fi, ha acabat.

Comentaris (4)

Trending