El nou CAP de Canillo estarà acabat a finals del 2023

El comú adjudica per 350.000 euros la primera fase d’un projecte valorat en 1,2 milions i que se situarà a la plaça del Prat del Riu, espai que també es vol revitalitzar

Representació del futur CAP de Canillo.
Representació del futur CAP de Canillo.

Canillo confia poder obrir el nou Centre d’Atenció Primària de la parròquia, que es traslladarà a la plaça del Prat del Riu, a finals de l’any vinent. De moment, el comú ha adjudicat la primera fase dels treballs de construcció de l’espai, per un import de 350.000. La segona, les instal·lacions, haurà d’esperar, ja que les ofertes rebudes han estat més elevades del previst. Tot i això, el cònsol major, Francesc Camp, s’ha mostrat convençut que això no impedirà complir els terminis.

Per a la corporació es tracta d’un projecte clau. Així ho ha indicat el seu mandatari, tot remarcant que l’actual centre s’ha quedat obsolet. “Vindrà a pal·liar les mancances a la parròquia”, ha explicat. I és que ha posat en relleu que, per un costat, “hem tingut un creixement important de la població” i, per l’altre, “al CAP d’ara hi falta espai tenint en compte els nous serveis que es volen implantar”. Per això, “és una prioritat pel comú”.

El nou centre de salut s’instal·larà a la plaça del Prat del Riu. D’aquesta forma, es confia que l’espai també guanyi presència ciutadana. “La reformarem perquè el poble se la faci seva, cosa que fins ara, en aquests deu anys, no ha passat”, ha comentat Camp.

Representació del futur CAP de Canillo.
Representació del futur CAP de Canillo.

La previsió és que el nou CAP estigui enllestit a finals del 2023. De moment, es tira endavant la primera fase, que consistirà a adequar l’espai de la plaça per encabir l’edifici i la instal·lació de l’estructura. Això està valorat en 350.000 euros.

La segona fase ja consistirà en la construcció de l’edifici i els interiors i en una darrera les instal·lacions. De fet, es volia adjudicar tot plegat, però les ofertes rebudes han quedat molt per sobre de les estimacions i s’ha optat per esperar. S’entén que hi ha temps per fer una nova licitació que permeti adaptar el pressupost.

El CAP comptarà amb prop de 300 metres quadrats distribuïts entre les àrees assistencials a partir de sales de visites, sales de cures, sales del metge de medicina general, sala polivalent i un espai lúdic per a accions sociosanitàries. El conjunt del projecte té un pressupost d’1,2 milions d’euros.

Comentaris (2)

Trending