Naturland no demanarà allargar la concessió per compensar les pèrdues de la pandèmia

El director del parc temàtic, Xavier Ajona, recorda que “queden encara molts anys” i, per això, no és “necessari” recórrer a l’opció que va obrir una disposició addicional del pressupost pel 2022

Instal·lacions de Naturland.
Instal·lacions de Naturland. naturland

Naturland no preveu demanar al comú de Sant Julià de Lòria un allargament de la concessió dels terrenys sobre els quals fa activitats el parc temàtic, a la Rabassa. Es tracta d’una possibilitat que va obrir una disposició addicional del pressupost, per compensar les societats per les pèrdues sofertes durant la pandèmia. En el cas de l’empresa laurediana, però, és considera que “no és necessari”. En gran part pel fet que encara queden “molts anys”.

El projecte de llei del pressupost per a aquest exercici va incloure la disposició addicional pensant, justament, en el cop que per a moltes societats, i particularment les estacions de neu, havia suposat l’esclat de la crisi del coronavirus. Davant aquesta situació, es facultava als poders públics, comuns o Govern, a allargar aquests terminis si la concessionària ho sol·licitava com a fórmula per rescabalar-les de l’impacte de la Covid. La llei està en vigor, però encara no ha transcendit si hi ha hagut alguna demanda.

Pel que fa a Naturland, aquesta petició, almenys ara per ara, no hi serà. Així ho ha confirmat el director, Xavier Ajona, a preguntes d’Altaveu. En primer lloc, ha recordat que, justament, l’accionista majoritari de la societat és, justament, el mateix comú lauredià i, per tant, qui hauria d’allargar la concessió. Més enllà d’això, tampoc es considera, ara per ara, que calgui aquesta demanda.

“No ho hem plantejat”, ha comentat Ajona. En aquest sentit, ha recordat que “queden encara molts anys per endavant”. I, per això, s’entén que “no serà necessari”.

Comentaris

Trending