Naturland es vanta d’haver aconseguit al 2022 la facturació més alta de la seva història

Tot i haver incrementat un 30% els ingressos obtinguts el darrer exercici abans de la pandèmia, gràcies sobretot a més dies d’obertura i a una major despesa realitzada pels clients, l’ecoparc lauredià continuarà tancant l’exercici amb pèrdues

Comentaris

L'Airtrekk funciona molt bé a l'estiu.
L'Airtrekk funciona molt bé a l'estiu. NATURLAND

Més dies d’obertura -producte d’un increment d’activitats i una davallada de la incidència de la Covid-, més afluència de visitants i una major despesa realitzada, de mitjana, per a cadascun d’ells. Resultat, un increment de la facturació a Naturland i una satisfacció immensa de l’equip que lidera Xabier Ajona. El parc de natura de Sant Julià es vanta d’haver realitzat aquest 2022 recentment acabat el millor exercici de la seva història. La facturació serà de rècord. Però l’exercici comptable continuarà tancant en números vermells.

¿Fins on anirà el dèficit? Les dades definitives no es publicitaran fins que no se celebri la junta general d’accionistes, prevista per aquest primer trimestre d’any però sense una data encara decidida. El que sí que és clar que els ingressos superaran els 4,8 milions, que representa un 35% més que l’any passat, encara afectat per limitacions pandèmiques, i un 30% superior a la facturació obtinguda el 2019. El balanç provisional és, doncs, positiu, tal i com explica el director de Naturland, Xabier Ajona, que ha avançat que “continuem centrats en la desestacionalització i l’aposta per noves unitats de negoci per anar creixent. Una estratègia que ja està donant fruits”.

El parc lauredià ha fet públics aquest dimecres un avançament parcial dels resultats. Només facilitat les dades en positiu. Tres grans paràmetres per comparar el 2022 amb el 2021: un 10,89% més de consum mitjà per visitant; un 35,51% més de facturació global; i una afluència que ha resultat ser 22,14% superior. Des del canvi de direcció, aquest ha estat el primer cop que el centre ha obert les seves portes tot l’any, el què permet consolidar Naturland com una oferta de lleure familiar en qualsevol època de l’any.

ESQUI DE FONS VERTICAL
La Rabassa continua sent un referent en matèria d'esquí de fons.

Segons el comunicat emès per Naturland, el 2022 ha estat el primer any en què el nou equip ha pogut treballar al 100% -des de la pandèmia de COVID- i els resultats –a manca de tancar oficialment els comptes- són positius: més de 106.600 persones han gaudit de les propostes de Naturland. Un augment, que s’ha vist reflectit també en les dades de facturació, que enguany - previsiblement- superaran els 4,8 milions d'euros d’ingressos; un 35,51% més que l’any passat i un 30% més que els 3,7 milions d’euros del 2019. Així doncs, “el 2022 ha estat el millor any en la història de la societat”.

Més enllà dels bons resultats obtinguts al tancament de la temporada d’hivern 21-22, en què el nombre d’esquiadors i dies d’esquí es va pràcticament doblar, passant dels 2.345 als 4.730 en aquest darrer cas, s’han assolit bons resultats durant les vacances de Pasqua, i la temporada d’estiu ha estat també la millor en la història del centre. Com apunta Ajona: “No només hem tingut la millor temporada d’estiu, és que aquest ha estat fins ara, el millor any de la societat.”

La voluntat de Naturland és anar incrementant i diversificant l’oferta d’activitats, amb propostes com la celebrada el passat mes de juny amb el primer esdeveniment de BTT, que vol ajudar a consolidar i promocionar el Naturland Bike Center.

TOBOTRONC VERTICAL
El Tobotronc continua sent un dels grans atractius de Naturland.

L’any 2022 clou també amb bons resultats per la setmana de la Puríssima i l’inici de les vacances nadalenques. Com explica el director de Naturland, Xabier Ajona, “el fet de ser de les poques estacions nòrdiques de l’entorn que està oberta i que pot oferir servei, gràcies als esforços de condicionament realitzats per l’equip de l’estació, ens ha beneficiat, així com les bones temperatures, que han permès als visitants gaudir de les activitats de la cota 1600”.

La política d’adaptació de l’oferta a les condicions de cada època de l’any, ha permès mantenir gran part de les propostes ubicades al sector de la cota 1600 durant l’hivern, i a més s’hi ha afegit un dels plats forts de l’any amb la recent obertura del Forestline. També han tingut molt bona acollida les experiències nocturnes tant d’estiu (buggies) com d’hivern (motos de neu i moonbike), la Nit de les llàgrimes de Sant Llorenç; la nit de bruixes, i l’experiència ‘Pare Noel’, totes elles combinades amb una oferta gastronòmica temàtica específica.

Comentaris (4)

Trending