Mútua Elèctrica treballa en sis projectes d’energia renovable

La junta general ordinària ha d’aprovar el pla d’accions i inversions que l’empresa laurediana vol a dur a terme

Comentaris

L'energia eòlica és una dels objectiu de la Mútua Elèctrica.
L'energia eòlica és una dels objectiu de la Mútua Elèctrica. ARXIU

Mútua Elèctrica de Sant Julià concretarà durant la pròxima junta general ordinària els seus sis projectes d’energia renovable. Els socis hauran de decidir si es finançaran amb un pla d’endeutament o amb la venda de les participacions de Cadí Telecom. Fa anys que la Mútua s’està plantejant generar energía des d’un punt de vista mediambientalment sostenible com ja va ser en el seu moment, la central de cogeneració vora la frontera española El component mediambientalment net és, per a la Mútua, inqüestionable. 

I el motor del vistiplau legal és el Llibre Blanc de l’Energia publicat el 2012, en l’elaboració del qual l’empresa va tenir un paper actiuLa clau de volta és la dependència energètica d’Andorra- importa el 85% de l’energia elèctrica que consumeix- i la constatació tècnica que la capacitat d’importar electricitat dels països veïns està a punt d’arribar al màxim permès per les infraestructures de connexió amb Espanya i amb França.

Aquesta és una de les diferències amb el plantejament de la planta de cogeneració de finals de la dècada dels 90: hi ha un document tècnic que recomana al país treballar en la generació d’energia neta a partir dels recursos naturals del país. Aquí és on entren les noves accions de la Mútua Elèctrica que tindran com a eix central els parcs fotovoltaics i altres iniciatives que seran presentades durant la junta i que seran anunciades pel president del consell d’administració, Joan Albert Farré.

Les renovables són aquelles fonts d'energia basades en l'utilització de recursos naturals inesgotables: el sol, el vent, l'aigua o la biomassa vegetal o animal. Es caracteritzen per no utilizar combustibles fòssils, sino recursos naturals capaços de renovar-se il·limitadament.

Comentaris

Trending