Mútua Elèctrica distribuirà vint euros per acció després de tancar el 2020 amb mig milió de benefici

La companyia laurediana factura de l’ordre de 5,5 milions d’euros anuals i destina la meitat dels guanys, aproximadament, a inversió

Rètol de Mútua Elèctrica a la façana principal de la seu de la companyia.
Rètol de Mútua Elèctrica a la façana principal de la seu de la companyia. ARXIU

La Mútua Elèctrica de Sant Julià distribuirà en xifres rodones vint euros per acció en matèria de dividends després de tancar el 2020 amb gairebé mig milió d’euros de benefici, una xifra que es considera molt raonable vist el context amb què es van produir els resultats. Aproximadament, la distribuïdora d’energia laurediana -i també facilitadora d’altres serveis, com ara televisió per IP- destina la meitat dels guanys a fer inversions.

Fonts properes a la companyia han mostrat la seva satisfacció per la marxa de l’empresa tot i no ser un moment globalment gens fàcil. La Mútua Elèctrica distribueix l’energia elèctrica a Sant Julià i treballa en projectes energètics més globals -com els de les mini centrals hidroelèctriques- amb altres distribuïdores parroquials com pot ser, especialment, Nord Andorrà, amb implantació a la Massana i Ordino.

Façana de les oficines de la Mútua Elèctrica.

Relacionat

Una subhasta fixa l'acció de la Mútua Elèctrica en 721 euros quan el seu valor nominal és de 309

En unes xifres que encara ha d’avalar la junta d’accionistes de la mútua, però que ja comptarien, a priori, amb el vist-i-plau del consell d’administració, segons fonts comunals, Mútua Elèctrica de Sant Julià hauria tancat el 2020, amb números rodons, amb uns ingressos de prop de 5,5 milions d’euros i unes despeses que estarien al tomb dels 5 milions, el que donaria un resultat positiu de més de 400.000 euros.

D’aquests, la proposta que farà l’òrgan de direcció de la mútua és de repartir-ne aproximadament el 50% en forma de dividends. Això comporta que es paguin 20 euros per acció. El capital social de Mútua Elèctrica de Sant Julià està configurat per un total d’11.500 participacions distribuïdes entre 520 accionistes diferents. Els darrers mesos, i producte d’embargaments a destacats empresaris, han sortit a subhasta un nombre important d’accions, quan era molt difícil que això succeís.

Comentaris (2)

Trending